Με τον Ρίτσαρντ Γκιρ συναντήθηκε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Εγκάρδια συνομιλία είχαν στα Ιεροσόλυμα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ.

ο πατριάρχης Ιεροσολύμων μίλησε στον Ρ.Γκιρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, για τα στάδια της ορθοδόξου ασκήσεως: μετανοίας, εξαγνισμού, φωτισμού και θεώσεως.

Επίσης, ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στον Ναό της Αναστάσεως και τόνισε ότι είναι «το αγιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, στο οποίο προσέρχονται άνθρωποι όλων των θρησκειών».

Ο αμερικανός ηθοποιός μετέφερε στον πατριάρχη την εκτίμηση και τον σεβασμό του Δαλάι Λάμα, τον οποίο στο παρελθόν είχε συναντήσει ο κ. Θεόφιλος.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσέφερε στον Ρίτσαρντ Γκιρ εικόνα της Θεοτόκου, εικόνα του Αγίου Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και το έμβλημα «Φύλακες Τάφου» του Πατριαρχείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.