Χάρης Δούκας: Τέσσερις φορές ακριβότερο ρεύμα πληρώνουν οι δήμοι από τις βιομηχανίες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για άνιση μεταχείριση των δήμων σε σχέση με τις μεγάλες βιομηχανίες και τους ενεργοβόρους καταναλωτές όσον αφορά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε ανάρτησή του.

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τις μεγάλες βιομηχανίες και τους μεγάλους καταναλωτές, με την τιμή να διαμορφώνεται πλέον στα 0,06 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Αντίθετα, οι δήμοι εξακολουθούν να πληρώνουν 0,24 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

«Δηλαδή, οι δήμοι πληρώνουμε την ενέργεια τέσσερις φορές παραπάνω απ’ όσα πληρώνουν βιομηχανίες και μεγάλοι καταναλωτές», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το αυξημένο ενεργειακό κόστος επιβαρύνει τη λειτουργία σχολείων, αθλητικών χώρων και κοινωνικών υποδομών. Ο Χάρης Δούκας κάνει λόγο για «ενεργειακή κρίση α λα καρτ» από την πλευρά της κυβέρνησης και προειδοποιεί για τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης των δήμων, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης.

Όπως τονίζει, οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι άμεσες και θα επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.