Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπήκε στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης

Αισιόδοξος για τις προοπτικές που ανοίγονται με τη νέα ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ο κ. Πλένκοβιτς υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο του στο Ζάγκρεμπ και είχαν 40λεπτη συνομιλία. Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, το πολυετές ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, τις επιπτώσεις του Brexit αλλά και τους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας – Κροατίας. «Είναι ευκαιρία να τεθεί μια νέα φιλόδοξη ατζέντα και για τις δύο χώρες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «ο λαϊκισμός σε όλη την Ευρώπη μπορεί να ηττηθεί» και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι συνεπής με όσα εξήγγειλε προεκλογικά.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία για μια βιώσιμη ανάπτυξη, που -όπως υπογράμμισε- είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ανέφερε, επίσης πως η κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες με τις πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση. Τέλος συνεχάρη τον κ. Πλένκοβιτς για την «εξαιρετική διοργάνωση» του συνεδρίου του ΕΛΚ.

Από την πλευρά του, ο Κροάτης πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούλησή του για συνέχιση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ του συνεδρίου με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στις 11.50 ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία του στην ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ, κατά την οποία αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.