Μουτζούρης: Για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δεν ζητώ συγγνώμη

Χωρίς καμία διάθεση να ζητήσει συγγνώμη εμφανίστηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μετά την οργή που προκάλεσε στο Μαξίμου το βίντεο που τον δείχνει να προβαίνει σε προσβλητικές χειρονομίες και χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν μια ιδιωτική συνομιλία, μακριά από το πλήθος. Είμαι εντός στρατοπέδου που είχαν μπει τα ΜΑΤ και προσπαθώ να τα διαφυλάξω από τους κατοίκους. Επί 3 ώρες ήμουν εκεί για να διαφυλάξω τα ΜΑΤ και να μην υπάρχουν έκτροπα. Ήταν μια ιδιωτική συνομιλία, όλοι λέμε ιδιωτικές λέξεις. Ήμουν με ένα παντελόνι σκισμένο, με ένα μικρό τραύμα στο πόδι, έπεσε ένα καπνογόνο μπροστά μου, πρέπει να καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση είναι ο άλλος», δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ερωτηθείς για το περιστατικό.

«Για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δεν ζητώ συγγνώμη» τόνισε επίσης ο κ. Μουτζούρης.

Στο επίμαχο βίντεο ο κ. Μουτζούρης εμφανίζεται να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, να δηλώνει πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στη Μυτιλήνη «στρατό κατοχής». «Μη μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι» ακούγεται να λέει ο ίδιος σε άλλο σημείο του βίντεο.

YouTube player

Το βίντεο προκάλεσε την άμεση οργή του Μεγάρου Μαξίμου.Παρά τις προτροπές να ζητήσει συγγνώμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμπεριφορά του, ο κ. Μουτζούρης δεν έδειξε καμία μεταμέλεια εκτιμώντας μάλιστα ότι «τον ενόχλησε μάλλον ότι κατέβηκα ως ανεξάρτητος στις εκλογές και δεν ήμουν με αυτόν που υπέδειξαν εκείνοι».

«Ήμουν ανάμεσα στους Μυτιληνιούς που ήταν εξαγριωμένοι και ανάμεσα στα ΜΑΤ που είχαν καταφύγει στο στρατόπεδο, την ίδια στιγμή που είχαν υποστεί ξυλοδαρμό στη Χίο. Ήταν μια φορτισμένη και λεπτή κατάσταση. Χαίρομαι που αποχωρούν τα ΜΑΤ γιατί θα εκτονώσει την κατάσταση. Όλες οι κουβέντες μου είναι για ηρεμία και σύμπνοια», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Μιλώντας εξάλλου στο ραδιοσταθμό «Θέμα» και ερωτηθείς αν θα πάει στη σημερινή σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούσαν χθες ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα προσκαλούνταν στη σημερινή συνάντηση:

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» έλεγαν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.