Μπούκαρε εξαγριωμένος μέσα σε εκκλησία γιατί ο ήχος από τα μικρόφωνα… ξύπνησε το μωρό του

Ένα ανήκουστο περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε εκκλησία στην Αχαΐα χθες το πρωί (Κυριακή 26 Μαΐου), όταν ένας άνδρας μπήκε φανερά εκνευρισμένος και προκάλεσε υλικές ζημιές. Το συμβάν σημειώθηκε στις 7.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά Τριταίας.

Είχαν ενεργοποιηθεί οι μικροφωνικές του Ιερού Ναού ώστε να ακούγεται η Θεία Λειτουργία στο χωριό. Σύμφωνα με το flamis, ο μαινόμενος άνδρας ισχυρίστηκε ότι ο δυνατός ήχος ξύπνησε το βρέφος που κοιμόταν στο σπίτι του. Τότε λοιπόν, ο άνδρας μπήκε με μένος στην εκκλησία, έσπασε το μαρμάρινο περιστέρι πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο, κουνούσε εικόνες ενώ «επιτέθηκε» και στα μανουάλια!

Από την πλευρά του, ο ιερέας δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αφού όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Για το πρωτοφανές περιστατικό δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι βέβαιο ότι η Εκκλησία θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου άνδρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ώρα κοινής ησυχίας είναι μέχρι τις 7 το πρωί. Υπενθυμίζεται επίσης ότι στα τέλη του 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκου ο οποίος επικαλέστηκε πως θίγεται η οικιακή του γαλήνη, καθώς ο ήχος από την καμπάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον ενοχλούσε. Η αίτησή του έγινε μάλιστα δεκτή και σύμφωνα με την απόφαση, αποφασίστηκε στο μικρό χωριό της Μεσσήνης να σταματήσουν να χτυπάνε οι καμπάνες της Εκκλησίας τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση, που είχε οριστεί για τις 12 Μαρτίου 2024 αλλά πήρε αναβολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.