Ν.Δ.: Αυξήσεις-«καπέλο» στις ήδη εξοντωτικές εισφορές

Για νέες αυξήσεις-«καπέλο» πάνω στις ήδη εξοντωτικές, όπως αναφέρουν, εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης και Νότης Μηταράκης.

«Έντρομοι, με συναισθήματα οργής και απόγνωσης, 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες άκουσαν σήμερα την Υπουργό Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου να ομολογεί κυνικά ότι στο τέταρτο Μνημόνιο συμφώνησε και νέες εξοντωτικές εισφορές» αναφέρουν χαρακτηριστικά και κατηγορούν την κυβέρνηση πως όλο το προηγούμενο διάστημα τους εξαπατούσε συστηματικά, λέγοντας ότι κάποιοι θα πληρώνουν λιγότερο, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για όσους εξόντωνε.

Σύμφωνα με τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, η σημερινή παραδοχή της Υπουργού περί νέων αυξήσεων φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς όλοι πλέον ανεξαιρέτως θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερες εισφορές. Αυτό ισοδυναμεί με όλεθρο, καθώς πρόκειται για αυξήσεις που θα επιβληθούν στις ήδη καταβαλλόμενες εξοντωτικές εισφορές, ύψους 38%.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν, για αυξήσεις “καπέλο”, που επιβάλλονται, λόγω αλλαγής της βάσης υπολογισμού των εισφορών, και θα αυξήσουν από 37% μέχρι και 61% τις ήδη υψηλές εισφορές που έφερε ο Νόμος Κατρούγκαλου.

Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη, ακυρώνει ακόμη μια διάταξη του ασφαλιστικού μορφώματος «Κατρούγκαλου» και ουσιαστικά το μετατρέπει σε «κουρελόχαρτο», καταλήγουν.

Μιλώντας το πρωί στον Real FM, η υπουργός Εργασίας είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, προσθέτοντας πως «όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.