Στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας οφείλεται το πρωτογενές πλεόνασμα «του κ. Τσίπρα» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια που τονίζει ότι κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια αν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά.

Κατά τον κ. Κικίλια το πλεόνασμα οφείλεται:

Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δισ. μόνο για το 2016.
Στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Σε λίγες μέρες, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη» τονίζει.

Χαρακτηρίζει προδιαγεγραμμένη την πορεία της χώρας με αυτή την κυβέρνηση την οποία ανέλυσε ως εξής: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση.

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων» δήλωσε τέλος.

  • Jannis

    Εχθες τον ενοχλησε η Βενεζουελα, σημερα το πλεονασμα!
    Φυσικα επαθε ΣΟΚ γιατι τοσο μεγαλο πλεονασμα δεν ειχε ξαναδει!!!

    • Chris

      Τι λες βρε φελλε; Η λογικη του Τσιπρα ειναι : Δεν πληρωσα νοικι, νερο, ρευμα αρα εχω πλεονασμα 700 ευρω!” Με 5 δις οφειλες του Δημοσιου σε ιδιωτες, τι αποκαλεις πλεονασμα;;;Σοβαρεψου σε παρακαλω, εισαι και μεγαλος ανθρωπος.