Ν.Παππάς: Δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων για την ψηφιακή εποχή

Αιχμές για την Digea από την υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Ξεκίνησε στην Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την μείωση του κόστους των ψηφιακών δικτύων. Αιχμές για το ανεπαρκές σήμα της Digea σε πολλές περιοχές της χώρας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

«Συζητάμε για μια πάρα πολύ μεγάλη τομή». Με αυτή την επισήμανση εισηγήθηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, την ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών – Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ» το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πολιτική συναίνεση. Παράλληλα άφησε για άλλη μία φορά αιχμές εναντίον της DIGEA για το επίπεδο ανάπτυξης του σήματός της.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε μιλώντας για το νομοσχέδιο ο Ν.Παππάς «δεν συζητάμε για άλλον έναν τομέα της οικονομίας, συζητάμε για τον τομέα στον τομέων της οικονομίας» αφού «από την αρχή της κρίσης μηρυκάζουμε τον όρο ανάπτυξης» και αυτός είναι ο δρόμος. Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι η μετάβαση στην εποχή των ψηφιακών δικτύων προϋποθέτει αυτή την «ρύθμιση μείωσης δραματικής του κόστους των δικτύων» και «θα καθορίσει αν θα μπει ή όχι η Ελλάδα σε έναν νέο κύκλο περιφερειακών ανισοτήτων». Εάν δεν είναι επιτυχημένη η έκβαση σημείωσε «η απόσταση όσων καθυστερούν θα είναι γεωμετρική».

Αναφέρθηκε παραδειγματικά στην «ψηφιακή γεωργία που έχει μειώσει τα κόστη

στο 1/3, εξοικονομεί ανθρώπινους πόρους, καύσιμα» στις χώρες έχει εφαρμοστεί όπως για παράδειγμα στην Ολλανδία. Επισήμανε επίσης πως «το πιο κρίσιμο από όλα είναι να κάνουμε τον λαό μας κοινωνό των δυνατοτήτων που δίνουν αυτές οι τεχνολογίες» και είναι «μείζον ζήτημα για τον ρόλο που οφείλει το δημόσιο να παίζει για να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση».

Για την Digea

O υπουργός Ψηφιακής πολιτικής μίλησε και για το θέμα του σήματος της Digea επισημαίνοντας ότι πρέπει «να συμφωνήσουμε με την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το δίκτυο δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς» αφού όπως είπε, «έχω λάβει αναρίθμητες ερωτήσεις για χωριά που δεν έχουν πρόσβαση». Πρόσθεσε πως «είναι και ζήτημα εθνικό δεν μπορεί περιοχές που είναι κοντά στα σύνορα να μην έχουν πρόσβαση» και πως «υπάρχουν οικισμοί που δεν βλέπουν τηλεόραση γιατί το σύστημα δεν είναι επαρκές»

Πηγή: documentonews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.