Νεκρό βρέφος: Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της όλης ιστορίας. «Ο ιατροδικαστής έκανε ένα τεράστιο λάθος. Δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία. Δεν πήγε στο Παίδων να λάβει ιστορικό. Διαπόμπευσαν τον πατέρα ακόμα και οι συνάδελφοί μου. Δεν πρέπει να αντιστρέφουμε την ιστορία. Οι τρόποι είναι απλοί. Οργάνωση, στελέχωση, εκπαίδευση και κυρίως τήρηση των επιστημονικών κανόνων. Οταν τηρούμε τους κανόνες σπάνια θα πέσουμε σε τραγικά λάθη, όπως ήταν αυτό. Ενα τραγικό λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί…»

«Η δοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου ήταν τραγική, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί» λέει ο δικηγόρος των γονέων του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι. «Φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Εκανα τα παράπονά μου για τις ατυχείς δηλώσεις των ιατροδικαστών. Ενώ τον συγχώρεσε ο συμπατριώτης μου, εγώ θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία» είπε μιλώντας στο Open TV.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.