Νέο ναύσταθμο στη Σούδα προανήγγειλε ο Παναγιωτόπουλος

Νέο ναύσταθμο στη Σούδα προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη Βουλή όπου συζητιούνται οι κυρώσεις δύο συμβάσεων με τις ΗΠΑ, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έχουν προβλεφθεί κονδύλια στο εξοπλιστικό πρόγραμμα για αναβάθμιση των υποδομών στη Σούδα για να μετατραπεί σε μόνιμο ναύσταθμο. Θα φιλοξενεί πλοία και υποβρύχια του ελληνικού στόλου σε μόνιμη βάση.

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ναύσταθμο και στην Κρήτη αντίστοιχο του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας. Αυτό θα γίνει με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Σούδα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει και αναβάθμιση υποδομών Σούδας για πλήρη οργανωμένο και λειτουργικό ναύσταθμο ώστε να αποτελέσει μόνιμο οργανωμένο και λειτουργικό μηχανισμό υποστήριξης πλοίων και υποβρυχίων. Είναι υπόθεση που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Το βασικό είναι να ληφθεί η σχετική απόφαση προς τούτο. Αυτή η απόφαση μπορεί να την θεωρήσετε ειλημμένη», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με όσα είπε, η απόφαση ελήφθη ύστερα από εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού προς την πολιτική ηγεσία, γη οποία έγινε αποδεκτή. «Η υλοποίησή του κρίθηκε απαραίτητη για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.