Νέο σποτ για τον εμβολιασμό – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα νέο σποτ για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα για μία μάχη που μαίνεται απέναντι στην πανδημία και την παραπληροφόρηση.

«7 στους 10 Ελληνίδες και Έλληνες έχουν, ήδη, εμβολιαστεί πλήρως ή έκαναν τουλάχιστον την α΄ δόση. Και η ανταπόκριση είναι μεγαλύτερη μεταξύ των πολιτών άνω των 60 ετών, καθώς πάνω από 170.000 νέα ραντεβού κλείστηκαν μόνο τον τελευταίο μήνα, με τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να ξεπερνούν το 88%», έγραψε ο πρωθυπουργός για να καταλήξει στην ανάρτησή του:

«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με σύμμαχο την επιστήμη δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας και της παραπληροφόρησης!».

Στο σποτ εμφανίζεται ένας άνδρας προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο, ο οποίος διερωτάται «μήπως είναι κακό;», συμπληρώνοντας ότι «ακούω διάφορα. άντε βγάλε άκρη. Αν μου εξηγούσε κάποιος ξεκάθαρα».

Έπειτα, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Στυλιανός Λουκίδης εξηγεί: «9 στους 10 θανάτους από covid αφορούν συμπολίτες μας άνω των 60 ετών. Το εμβόλιο μειώνει έως 20 φορές τον κίνδυνο διασωλήνωσης και θανάτου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.