Νικολάου: Άνδρο ανομίας οι φυλακές Κορυδαλλού

«Άνδρο ανομίας» χαρακτήρισε τις φυλακές Κορυδαλλού η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με αντικείμενο την «ασφάλεια των σωφρονιστικών καταστημάτων«, η κ. Νικολάου ανέφερε επί λέξει ότι «ο Κορυδαλλός ήταν χύμα».

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, τα κελιά έμεναν ανοιχτά όλο το 24ωρο με συνέπεια οι κρατούμενοι να κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις έδιναν ραντεβού στις φυλακές με την ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σοφία Νικολάου που είχε προβεί σε συνέντευξή της στις αποκαλύψεις για πολυτελή κελιά με τζακούζι, ανέφερε ακόμη ότι υπήρχαν έως και παράνομα καζίνο, ενώ κρατούμενοι παρέμειναν εκεί επειδή ήθελαν.

«Για πρώτη φορά ο Κορυδαλλός έκλεισε τον περασμένο Αύγουστο μετά από τεσσεράμιση χρόνια», είπε και έκανε γνωστό ότι οι νέες φυλακές, στον Ασπρόπυργο θα έχουν μόνο υπόδικους με αποτέλεσμα ο Κορυδαλλός να αρχίσει να αδειάζει.

Σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση των μέτρων φύλαξης αλλά και στη δημιουργία νέων φυλακών, είπε πως θα μπουν σε όλες τις φυλακές μηχανήματα ακτινών X-RAY καθώς και μηχανήματα για ανίχνευση ναρκωτικών. Για την κ. Νικολάου τα μηχανήματα ανίχνευσης ναρκωτικών αποτελούν εναλλακτική λύση κι αυτό γιατί το κόστος για την εκπαίδευση ενός σκύλου ανέρχεται σε 1.000.200 ευρώ.

Παράλληλα, θα επανέλθουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ’) που είχαν καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και θα υπάρξει πειθαρχική φυλακή για τους απείθαρχους καταδίκους, καθώς και σωφρονιστικό κατάστημα για τους λεγόμενους «οικονομικούς εγκληματίες».

Τέλος, θα αυστηροποιηθεί η λειτουργία των αγροτικών φυλακών μετά τις πολλές αποδράσεις. Προανήγγειλε επίσης, προσλήψεις προσωπικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.