Νίκος Παππάς στο Ραδιόφωνο 24/7: Φέρνουμε νόμο για τις μετρήσεις και τις τηλεθεάσεις

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Νίκος Παππάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή η "Φυλή των Φίλων" που παρουσιάζει ο Κώστας Αρβανίτης στο Ραδιόφωνο 24/7.

Αποκαλυπτική συνέντευξη του υπουργού ΨΗΠΤΕ, κ. Νίκου Παππά στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή η “Φυλή των Φίλων”. Τι είπε για τις μετρήσεις, το ΕΣΡ, το χρέος και τη διαπραγμάτευση. Ερωτηθείς για το χρόνο των εκλογών, δήλωσε βέβαιος ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο ραδιοτηλεοπτικό Τοπίο, αλλά και στο χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκος Παππάς καλεσμένος στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη “Η Φυλή Των Φίλων“.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών από το ΕΣΡ, προκειμένου να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές και να διεξαχθεί αντίστοιχος για τις ραδιοφωνικές, ενώ προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία τόσο για την μέτρηση τηλεθέασης και ακροαματικότητας, όσο και για την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Συγκεκριμένα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς σχολίασε πως η δημοπρασία θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο, όπως και το περσινό καλοκαίρι, καθώς όπως τόνισε, ο νόμος για τον τρόπο αδειοδότησης δεν εξέπεσε κατά τις προσφυγές στο ΣτΕ. Υπήρξε ένας άρτια οργανωμένος διαγωνισμός, τη δομή της δημοπρασίας την εισηγήθηκε σε εμάς και τη σχεδίασε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μια διαδικασία που αφήνει μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη” σχολίασε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο υπουργός σημείωσε για το ΕΣΡ πως οι ανεξάρτητες αρχές δεν νομοθετούν, εφαρμόζουν το νομοθετικό πλαίσιο για το πεδίο που τους αφορά και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.