Νίνα Κασιμάτη: Ανακάλεσα το σχόλιό μου γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο προσέβαλε τους αστυνομικούς

«Αν ήθελα να κάνω δήλωση για την αστυνομική βία, δεν θα ήταν αυτός ο τρόπος» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, σε συνέχεια του θέματος που έχει προκύψει με σχόλιό της στα social media που περιείχε το σύνθημα «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι».

«Ήταν ένας σχολιασμός σε ανάρτηση τρίτου που δεν αφορούσε την αστυνομία, ούτε υποκειμενικά ούτε αντικειμενικά, ήταν μία ρίμα» τόνισε η κα Κασιμάτη μιλώντας στον Αντέννα.

«Στην επιστολή μου στην ΠΟΑΣΥ είπα ότι λυπάμαι για τη χρήση που έκανα και την παρεπόμενη ερμηνεία της και θεώρησα πως αυτό επέχει θέση συγγνώμης. Δεν την είπα για να θίξω τους αστυνομικούς, την ανακάλεσα και την ανακαλώ γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο τους έχει προσβάλει και δεν ήταν ο σκοπός μου» ξεκαθάρισε, μιλώντας για πολιτικά κίνητρα πίσω από τις κατηγορίες που διατυπώνονται προς το πρόσωπό της.

«Το να αποδίδονται όλες αυτές οι κατηγορίες στο πρόσωπό μπυ, μπορεί να έχουμε και πολιτικά ελατήρια, βλέπουμε και τη ΝΔ να σέρνεται πίσω από όλα αυτά» ανέφερε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «η ΝΔ φαίνεται να υποκινεί την ΠΟΑΣΥ».

«Θεωρώ πως οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν θίγονται, αλλά επειδή θίγονται ανακάλεσα» τόνισε, «από την πρώτη μου δήλωση είπα πως λυπάμαι για τη χρήση και την παρερμηνεία της, ο κ. Γερακαράκος και η ΠΟΑΣΥ κάνουν πως δεν ειπώθηκε. Αν για τον οποιονδήποτε πολιτικό λόγο θέλουν να το συνεχίζουν όλο αυτό, θα ανταποκριθώ κι εγώ».

«Δεν υπαγορεύουμε σε κανέναν να πει συγγνώμη, πρέπει κανείς να το πει γιατί το αισθάνεται» είπε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, λέγοντας αρχικά πως ικανοποιεί τους Αστυνομικούς η συγγνώμη της κας Κασιμάτη αλλά προσθέτοντας στη συνέχεια πως η βουλευτής «συνεχίζει να τους προσβάλλει».

«Καταθέσαμε μήνυση, εγώ ο ίδιος σαν θιγόμενος. Θα περίμενα από την κα Κασιμάτη να πει από την πρώτη στιγμή το πιο σημαντικό, τη συγγνώμη. Παρόλα αυτά έπρεπε να γίνουν όλα αυτά και να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε ο κ. Γερακαράκος, ξεκαθαρίζοντας πως η μήνυση δεν ανακαλείται.

Υπενθυμίζεται πως μήνυση κατά της κας ΚΑσιμάτη για την αναφορά της «μπάτσοι – γουρούνια- δολοφόνοι» έχουν καταθέσει τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων όσο και η Ένωση Ειδικών Φρουρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.