Ο αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης νέος αρχηγός Στρατού – Ποιος είναι o Α/ΓΕΣ

Το ΚΥΣΕΑ όρισε και νέο αρχηγό του Στρατού τον αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη. Το «προφίλ» του νέου αρχηγού ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού).

Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε αλλαγές και στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, τοποθετώντας νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τον αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη.

Ποιος είναι ο νέος Α/ΓΕΣ;

Ο αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1964, στο χωριό Κυανή του Έβρου. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Ως κατώτερος αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του διμοιρίτη και του διοικητή Λόχου.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του, ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετά σχολεία του ΝΑΤΟ σε Γερμανία και Ιταλία και συμμετάσχει σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του Νορβηγικού και Γερμανικού στρατού. Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, στο Βόρειο Ιράκ, τη Βαγδάτη, το Κουβέιτ και το Αφγανιστάν.

-Το 2006 φοίτησε στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και το 2012 στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα.

-Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο Β΄ Σώμα Στρατού και στην 71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ».

-Το 2008 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Δκτή 516 Μ/Κ ΤΠ, ενώ το 2010 του Διευθυντή Επιτελικού Γραφείου Δκτή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».

-Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2011, υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, στη Σεούλ και στο Τόκυο. Παράλληλα δε, το 2012 φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

-Με την επιστροφή του το 2014 στην Ελλάδα τοποθετείται ως Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Το 2015 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ με τα καθήκοντα του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων.

-Το 2019 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ».

-Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Κλάδου Πληροφοριών και Ασφάλειας στο ΓΕΕΘΑ.

-Την 01 Μαρτίου 2021 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».

-Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 09 Μαρτίου 2022 ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Με την σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνει καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

-Στον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

-Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης.

-Είναι γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας.

-Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Πηγή: OnAlert.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.