Ο «ευρωπαϊκός Ιούλιος» στο επίκεντρο της συνάντησης Σακελλαροπούλου- Σχοινά

«Έχουμε μπροστά μας έναν ευρωπαϊκό Ιούλιο» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς αφού πρώτα ευχήθηκε «κάτι για το οποίο είναι σίγουρος», όπως διευκρίνισε, «κάθε επιτυχία» στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Σύνοδος Κορυφής και αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της Κομισιόν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αναμένουμε με αισιοδοξία την Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε ο κ. Σχοινάς προσθέτοντας πως θεωρεί ότι «για τη χώρα μας είναι μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο γιατί θα μας δώσει πρωτοφανείς πόρους που θα μπορέσουν να στηρίξουν τη ζώσα οικονομία αλλά κυρίως τους ασθενέστερους και αυτούς που υπέφεραν πιο πολύ από την πανδημία. Αλλά και για να δώσουμε ελπίδα στους νέους Έλληνες».

«Ήμουν χθες στην Πάτρα και έλεγα ας είναι αυτή η γένια του brain drain, η τελευταία γενιά Ελλήνων που αναγκάστηκε να αφήσει την πατρίδα» είπε και συνέχισε ελπίζοντας πως αυτή η αλλαγή σελίδας θα σηματοδοτήσει «μια νέα εποχή για το παραγωγικό και οικονομικό πρότυπο της χώρας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη σημείωσε πως «η πανδημία δοκίμασε τα αντανακλαστικά της Ευρώπης» ενώ τόνισε πως «το θέμα της επανεκκίνησης των οικονομιών είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλες τις χώρες, ιδίως για τη δική μας». Συμφωνώντας μάλιστα με τον κ. Σχοινά και στο θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας και στο θέμα της ατυχίας της γενιάς μας. «Αυτή η γενιά έχει πληρώσει το τίμημα» είπε χαρακτηριστικά ΠτΔ ευχόμενη «να μην πληρώσει και ακόμα μεγαλύτερο».

«Νομίζω είναι και ευκαιρία να αποδειχτεί στην πράξη η αλληλεγγύη των κρατών- μελών της Ευρώπης συνολικά» καταλήγει για να ανοίξει το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού που «και εκεί η χώρας μας σηκώνει μεγάλο βάρος γιατί καλείται να προστατέψει ανθρώπους κατατρεγμένους και να συνδυάσει αυτήν την οφειλόμενη προστασία, κατά τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο, με την προστασία βεβαίως των συνόρων μας».

Κλείνοντας η ΠτΔ, αφήνει μια μικρή πικρία κάνοντας λόγο για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που «δεν ήταν στο παρελθόν τόσο επαρκής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.