Ο Νίκος Καρβέλας αγόρασε βίλα στην Εκάλη: Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου και η μήνυση από τους τότε ενοίκους

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Βίλα αξίας 1,4 εκατ. ευρώ στην Εκάλη, αγόρασε πριν από λίγους μήνες ο Νίκος Καρβέλας, και λίγο καιρό πριν ξεσπάσει η οικονομική διαμάχη του με την άλλοτε «μούσα» του, Άννα Βίσση.

Τη στιγμή που η απόσταση ανάμεσα στον Νίκο Καρβέλα και την Άννα Βίσση όλο και μεγαλώνει στον απόηχο των οικονομικών εκκρεμοτήτων από την συναυλία στο ΟΑΚΑ και ενώ ελεγκτές της ΑΑΔΕ «ξεσκονίζουν» τα έσοδα και τα έξοδά του, νεότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως για την οικονομική κατάσταση του μουσικοσυνθέτη. Όπως αποκάλυψε το TLife, ο Νίκος Καρβέλας αγόρασε την βίλα στην Εκάλη για 1,4 εκατ. ευρώ προκαλώντας μάλιστα εκτεταμένο επεισόδιο με τους τότε ενοίκους του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε βάρος του μήνυση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νίκος Καρβέλας και η σύζυγός του Έλενα Φερεντίνου αγόρασαν εξ αδιαιρέτου την βίλα 521,04 τμ με σκοπό να στεγάσουν εκεί την οικογένειά τους.

Όταν ο μουσικοσυνθέτης προχώρησε στην αγορά του, στο ακίνητο διέμενε ένας επιχειρηματίας με τη σύζυγό του καθώς το συμβόλαιό τους δεν έχει λήξει ακόμα. Ο Νίκος Καρβέλας ωστόσο ζήτησε άμεσα την αποχώρησή τους ώστε να ξεκινήσει ανακαίνιση.

Σύμφωνα με την μήνυση του επιχειρηματία που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κηφισιάς στις 5 Μαΐου 2026, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών, ο Νίκος Καρβέλας επιτέθηκε φραστικά, απείλησε τον επιχειρηματία και τον εξύβρισε.

Η βίλα 520 τμ με πισίνα και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου
Σε σημερινό δημοσίευμα του mononews.gr, αναφέρονται πληροφορίες για το επίμαχο συμβόλαιο αλλά και τον τρόπο αγοράς της βίλας από τον Νίκο Καρβέλα.

Το ακίνητο αξίας 1,4 εκατ. ευρώ αγοράστηκε από κοινού με την Ελένη Φερεντίνου ώστε να μείνουν εκεί με το παιδί που απέκτησαν.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοραπωλησίας, που υπογράφηκε στις 27 Απριλίου 2026, πωλήτρια του ακινήτου ήταν η Μαρία Στραβελάκη (συγγενής του εφοπλιστή Παναγιώτη Στραβελάκη) η οποία μεταβίβασε την πλήρη κυριότητα της κατοικίας.

Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 1.071,97 τετραγωνικών μέτρων, σε οικιστική περιοχή της Εκάλης, και περιλαμβάνει κύρια κατοικία, υπόγειους χώρους, βοηθητικό κτίσμα και εξωτερική πισίνα.

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 521,04 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων τα 345,80 τετραγωνικά μέτρα αντιστοιχούν στους δύο υπέργειους ορόφους της κατοικίας. Το υπόγειο καταλαμβάνει επιφάνεια 175,24 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης και βοηθητικούς χώρους.

Στο ισόγειο, επιφάνειας 204,66 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκονται η είσοδος, το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα, βοηθητικός χώρος και WC. Ο πρώτος όροφος, επιφάνειας 141,14 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει τρία δωμάτια, γραφείο, δύο λουτρά και διάδρομο.

Η πληρωμή
Στις 27 Ιουνίου του 2026 καταβλήθηκε προκαταβολή 150.000 ευρώ από κοινό τραπεζικό λογαριασμό του ζευγαριού.

Κατά την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου, ο Νίκος Καρβέλας κατέβαλε 625.000 ευρώ με τραπεζική επιταγή, ενώ ισόποση επιταγή, επίσης 625.000 ευρώ, καταβλήθηκε από την Ελένη Φερεντίνου.

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου για φορολογικούς σκοπούς ορίστηκε σε 623.687,08 ευρώ, αρκετά χαμηλότερα από το ποσό της αγοραπωλησίας.

Μια λεπτομέρεια που ξεχωρίζει στο συμβόλαιο αφορά τη μίσθωση της κατοικίας, η οποία ήταν ενεργή όταν το ακίνητο άλλαξε ιδιοκτήτες.

Η μίσθωση είχε ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2021, με αρχικά συμφωνημένη λήξη την 31η Μαρτίου 2026. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είχε καταγγελθεί και εξακολουθούσε να ισχύει κατά τη μεταβίβαση.

Έτσι, ο Νίκος Καρβέλας και η Ελένη Φερεντίνου απέκτησαν μαζί με το ακίνητο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της υφιστάμενης μισθωτικής σχέσης. Από το συμβόλαιο δεν προκύπτει ότι εγκαταστάθηκαν στο σπίτι αμέσως μετά την αγορά.

Η ανακαίνιση
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Καρβέλας ανέθεσε την ανακαίνιση της βίλας στον Γιώργο Παντελούκα, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού και κατασκευαστικού γραφείου GJP Design & Construction.

Το γραφείο έχει αναλάβει έργα στην Αθήνα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λονδίνο, καθώς και σε πολλά κέντρα διασκέδασης. Ο αρχιτέκτονας συνεργάζεται συχνά με τον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη, ενώ στις ανακαινίσεις που αναφέρει το ρεπορτάζ περιλαμβάνονται τα Hotel Ermou, Dirty Sanchez, Mazu, Cabaret, Cinderella στη Μύκονο, Fantasia, Teatro, Yton, Coyoacan, Zambri και Shamone.

Το Hotel Ermou συνδέεται, άλλωστε, με την Άννα Βίσση, η οποία εμφανιζόταν εκεί με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών, μέχρι και πέρυσι, όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

Η αγορά της βίλας γεννά ερωτήματα για την οικονομική κατάσταση του Νίκου Καρβέλα καθώς σε συνομιλίες του με την Άννα Βίσση ανέφερε πως δεν έχει πολλά λεφτά στην τράπεζα.

Ταυτόχρονα είχε να κάνει φορολογική δήλωση από το 2025.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το δάνειο που του έδωσε ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αγορά της βίλας.

Επίσης, τα 850 χιλιάδες ευρώ που πήρε μέσα στο 2025 και δεν δήλωσε (μέχρι που του έκανε έλεγχο η ΑΑΔΕ) να είναι ένα ποσό που πήγε στην αγορά του σπιτιού στην Εκάλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.