«Ο πατέρας μου έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία, αντιστάθηκε»

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του 87χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη, που έπεσε θύμα ληστείας από δύο αδέρφια, έναν 14χρονο και μία 12χρονη.

Η κόρη του συντετριμμένη μίλησε στους δημοσιογράφους για όσα συνέβησαν στον πατέρα της.

«Ο άνθρωπος απεβίωσε. Μου είπε “είμαι καλά, μην στενοχωριέσαι, δεν έχω τίποτα”. Σε τρεις μέρες πέθανε στο νοσοκομείο. Ήρθε κατευθείαν το ασθενοφόρο, η Αστυνομία, η Σήμανση. Όλα έγιναν στις 19:15. Έκανε κάτι να φάει στην κουζίνα, αντιλήφθηκε ότι είχαν μπει μέσα στο σπίτι. Οι δύο ανήλικοι μπήκαν, τα άλλα δύο άτομα περίμεναν έξω, κρατούσαν τσίλιες. Ήθελαν να πάρουν τα λεφτά, δεν κατάφεραν τίποτα. Ο πατέρας μου έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Αντιστάθηκε, είχαν προσπαθήσει κι άλλη φορά να τον κλέψουν. Είχε τα χρήματα για τον οίκο ευγηρίας, η μητέρα μου είχε άνοια» είπε.

Τι συνέβη
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο ανήλικοι φέρονται να εισέβαλλαν στην αυλή της μονοκατοικίας όπου διέμενε ο 87χρονος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ίδιο. Έξω από το σπίτι φύλαγαν τσίλιες η 45χρονη γιαγιά τους και ο 40χρονος σύντροφός της.

Οι δύο τους μεταφέρθηκαν νωρίτερα στον εισαγγελέα. Τα παιδιά είναι σε κρατική δομή.

Τα αδέρφια κατάφεραν να αφαιρέσουν από τον ηλικιωμένο αιχμηρό αντικείμενο και τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος του. Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι και πήραν 250 ευρώ και μιά χρυσή αλυσίδα σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μόλις τα παιδιά βγήκαν από το σπίτι έφυγαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο 87χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου δύο 24ωρα μετά κατέληξε.

Αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των ατόμων σε σπίτι προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη.Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γιαγιά καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.