Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να δώσει τη μεγάλη μάχη για την ψήφο των αποδήμων

Ως μια από τις μεγαλύτερες μάχες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα προσδιορίζει η Κουμουνδούρου τη συζήτηση γύρω από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχτεί πιθανή πρόσκληση από τον κ. Μητσοτάκη για συζήτηση επί του νομοσχεδίου ανταποκρινόμενος πρωτίστως στον θεσμικό του ρόλο. Όμως, προτάσσουν το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών που είχε δημιουργηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως βάση συζήτησης, όπως επίσης και την πρόταση νόμου του κόμματος τους για το θέμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της ψήφου των ομογενών να προκαλέσει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και τονίζουν ότι δεν συναινούν στο να προσμετράται η ψήφος τους στο αποτέλεσμα. Κάνουν λόγο για επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με τη ψήφο των ομογενών και σχολιάζουν πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δώσει δικαιώματα στην ομογένεια αλλά να τη μετατρέψει από πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου βλέπουν ως επικοινωνιακό σόου τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και την ομογένεια και να μην την εμπλέκει σε απαράδεκτους μικροκομματικούς υπολογισμούς, επιχειρώντας να τη διχάσει.

Προϊδεάζοντας για σκληρή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι στον πολιτικό και θεσμικό τυχοδιωκτισμό του κ. Μητσοτάκη, που θα φέρει ακέραια την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το ώριμο αίτημα της ψήφου των ομογενών, ώστε αυτοί να εκλέγουν εκπροσώπους στην ελληνική Βουλή, χωρίς να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.