Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για τον «θερμό» κοινοβουλευτικό Δεκέμβρη

Για τις τρεις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες που θα διεξαχθούν μέσα στον Δεκέμβριο, προετοιμάζεται πυρετωδώς Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θέματα ιδεολογικής (νομοσχέδιο Υγείας), θεσμικής (νομοσχέδιο ΕΥΠ) και οικονομικής (Προϋπολογισμός) φύσης, που επί της ουσίας θα αποτελέσουν και την πρόβα τζενεράλε ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Νομοσχέδιο για την Υγεία
Το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Υγείας και που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, στη Βουλή, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να το χαρακτηρίζει ως την «ταφόπλακα» του δημόσιου συστήματος περίθαλψης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στη σημερινή κοινοβουλευτική αναμέτρηση. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε για 24 ώρες την περιοδεία του στο Κιλκίς, για να παρέμβει στην Ολομέλεια. Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το αν θα παραστεί και ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να δώσει κανονικά το παρών και να επιτεθεί εναντίον στην κυβέρνηση, καθώς το ζήτημα αυτό περιέχει και έντονα το στοιχείο της ιδεολογικής σύγκρουσης.

Άλλωστε, η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση για την Κουμουνδούρου, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει πως η επόμενη κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό το κόμμα τους, «θα επαναφέρει τη δημόσια στήριξη προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Νομοσχέδιο για την ΕΥΠ
Η μεγάλη μάχη, πάντως, για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου. Τότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ που προωθεί η κυβέρνηση. Εκείνη την ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας θα «κονταροχτυπηθούν» για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να προκαλέσει τον πρωθυπουργό. Στόχος του είναι το να καταφέρει να πείσει στους πολίτες ότι ο τελευταίος είναι ο «εγκέφαλος» του παρακρατικού μηχανισμού που θεωρούν ότι είχε στηθεί με τη συνεργασία της ΕΥΠ και του Predator, για να παρακολουθεί πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός έχει χαρακτηριστικά παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Και εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει την ευκαιρία να επιδοθεί σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το σύνολο της πολιτικής που έχει εφαρμόσει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.