Απάντηση για το αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο ένταξης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της ΕΛΑΣ, Γρηγόρης Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι στο νέο πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού όλοι είναι «στρατιώτες», ενώ κράτησε ανοιχτή την πόρτα για όποιον θέλει να συστρατευτεί, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες θέσεις.
«Νομίζω ότι είναι σαφές αυτό που έχει πει ο κ. Τσίπρας. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν νέο φορέα, ένα κόμμα 20 ημερών. Είπαμε από την αρχή ότι θέλουμε να πάμε στην κοινωνία, να συνομιλήσουμε με την κοινωνία, γιατί απεδείχθη αυτά τα τρία χρόνια ότι αυτός ο κατακερματισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν αρκεί ένα άθροισμα δυνάμεων. Πρέπει να μοχλεύσουμε δυνάμεις, να πολλαπλασιάσουμε δυνάμεις. Όλοι ευπρόσδεκτοι έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά χωρίς γαλόνια, χωρίς εξασφαλισμένες θέσεις που πληρούν βέβαια κάποιες αξιακές θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα σε ερώτηση για το εάν ο Παύλος Πολάκης, που έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει θέση στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε:
«Ο κ. Πολάκης έχει εκφράσει μια διακριτή θέση και άποψη αυτή τη στιγμή. Δεν θα μπούμε στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων. […]. Η κοινωνία θέλει να δει λύσεις. Όλα θα αποφασιστούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, είναι νωρίς ακόμα. Όλα στην ώρα τους. Είμαστε όλοι φαντάροι. Το έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας από την αρχή, όλοι από την ίδια αφετηρία. Αυτή τη στιγμή το βασικό είναι να δουλέψουμε προγραμματικά, πολιτικά και οργανωτικά γιατί έχουμε περιοδείες μπροστά μας το επόμενο διάστημα».
«Να δούμε τα φορολογικά με μια βάση κοινωνικής δικαιοσύνης»
Όσον αφορά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ για τη φορολογία σημείωσε:
«Δεν χρειάζεται ούτε έναν ευρώ παραπάνω φόρος, με βάση τα δημοσιονομικά που υπάρχουν, για να χρηματοδοτηθούν οι εξαγγελίες που έχουμε κάνει. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα. Υπάρχει μια κοινωνική και πολιτική ανάγκη να υπάρξει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Τι σημαίνει αυτό; Μείωση του φόρου μισθωτής εργασίας, μείωση των έμμεσων φόρων και ενδεχομένως να υπάρξει μια επιβάρυνση των υπερκερδών του μεγάλου πλούτου, αλλά όλα αυτά θα κοστολογηθούν […] Οι τράπεζες είχαν υπερκέρδη 4,7 δισ. Όταν ο εκπαιδευτικός παίρνει 800 ευρώ και το ενοίκιο είναι 700, δεν πρέπει να μπούμε σε αυτήν την κουβέντα; Είναι λαϊκισμός αυτό; Πρέπει να χρηματοδοτηθεί το κοινωνικό κράτος. Πρέπει να δούμε τα φορολογικά με μια βάση κοινωνικής δικαιοσύνης».






























