Ο Τσακαλώτος άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν υπάρχει σε αυτό το κόμμα η υπερηφάνεια της Αριστεράς»

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τις δηλώσεις του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα «Εποχή» με θέμα: «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά πως «Όταν κατέβηκα υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια των ανθρώπων της Αριστεράς .Λυπάμαι το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνια σ΄αυτό το κόμμα».

Οι δηλώσεις αυτές Τσακαλώτου προκαλούν νέα τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αμφισβητεί έντονα την λειτουργία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πλέον αναμένεται η αντίδραση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και πάλι στις χαώδεις διαφορές με την τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εστίασε στην έλλειψη πολιτικού διαλόγου που όπως είπε αρνούνται οι «προεδρικοί».

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό το τοξικό κλίμα δεν το έχω ξανασυναντήσει όσο είμαι στην Αριστερά» και έθεσε το ερώτημα «αν με αυτό το τοξικό κλίμα μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα».

«Δεν τους αφορά η πολιτική συζήτηση, το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν τους αφορά. Δεν πρόκειται έχουμε μια σοβαρή συζήτηση είτε γιατί χάσαμε το ’23 είτε τι είναι το καινούργιο και τι είναι το παλιό», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου που ξεκαθάρισε πως «θα αντισταθώ με νύχια και με δόντια σε όποιον αποφασίσει να πετάξει το αίμα του καραβιού», αναφερόμενη στο 3% της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «μάχη επιβίωσης».

Δείτε live την συζήτηση

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.