Ο «Ζορό» επιστρέφει: Ο Π. Ψωμιάδης υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης

Υποψήφιος για τον δήμο της Θεσσαλονίκης θα είναι ο πρώην Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε κριθεί έκπτωτος από το αξίωμα μετά από καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος, μετά από μείωση που πραγματοποίησε σε πρόστιμα (από 89.000 σε 5.000 ευρώ) σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων.

Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Δεν έκρυψα πότε τη θέληση μου για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν έχω πρόβλημα να κατέβω υποψήφιος. Εάν ξεκαθαριστούν κάποιες προϋποθέσεις τις επόμενες ήμερες -που δεν έχουν σχέση με θέματα δικαιοσύνης- από σήμερα θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με σεβασμό σε όλες τις υποψηφιότητες”.

Παράλληλα ανέφερε πως είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και προτάσεις, σημειώνοντας ότι το ίδιο έκανε και στη θητεία του στην θητεία του ως νομάρχης

“Η Θεσσαλονίκη θέλει έναν δήμαρχο να ενώνει και να μη διχάζει”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πες θέλει για αντίπαλο του τον Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας πως οι προστριβές που είχαν ήταν μέχρι χθες.

“Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης”, είπε κλείνοντας ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα αναγκαστεί να καθίσει στο Εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μαζί με τον αδελφό του Διονύση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Voria, προκειμένου να δικαστούν για τα διαβόητα “45αρια”.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ που φαίνεται ότι κατατμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 456 έργα, κατά την περίοδο 2005-2010, με τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Ένα δεύτερο σκέλος της ίδιας δικογραφίας έχει να κάνει με συμβάσεις έργου που υπεγράφησαν το διάστημα 2007- 2009 στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης με εργαζόμενους που φαίνεται ότι απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες απ’ αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν. Η ζημιά εδώ για το Δημόσιο φαίνεται ότι αποτιμάται σε πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν τις κατά περίπτωση κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης, αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.