Ονομασία ΠΓΔΜ: Ενημέρωσε ΠτΔ και πολιτικούς αρχηγούς ο Αλ. Τσίπρας

Τον κύκλο της ενημέρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για αναζήτηση βιώσιμης συμφωνίας, στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με ισχύ για όλες τις χρήσεις.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για αναζήτηση μιας βιώσιμης συμφωνίας, στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με ισχύ για όλες τις χρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την απαραίτητη προϋπόθεση για συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα, η οποία θα εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού, αλλά και την ανάγκη υλοποίησης της συνταγματικής αναθεώρησης, ως βασική προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς».

Σε σχέση με την ονοματολογία, «ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι θέση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε ειδικότερες συζητήσεις, εφόσον δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι παραπάνω προϋποθέσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.