Ούτε την Τετάρτη αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ακόμη ένα βράδυ θα παραμείνει κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς αφού ξεπέρασε το χθεσινό εμπόδιο με το διαβατήριο, σήμερα είχε να αντιμετωπίσει νέα εμπλοκή, αυτή τη φορά από την Εισαγγελία Εφετών, λόγω της ποινής των 5,5 ετών που του έχει επιβληθεί για το πόθεν έσχες.

Όπως αποφάνθηκε η Εισαγγελία, αυτή η ποινή, η οποία δεν υπάγεται στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκισή του, πρέπει να εξαγοραστεί έναντι 2.000 ευρώ, για να αφεθεί ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Και αυτό γιατί, το δικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει για την αποφυλάκισή του μόνο για την ποινή των 20 χρόνων κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα και όχι για την ποινή των 5,5 ετών για το πόθεν έσχες.

Το κώλυμα προέκυψε γιατί ο άλλοτε κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει αίτηση για να συγχωνευτούν οι δύο ποινές, με αποτέλεσμα να παραμένει έγκλειστος εξαιτίας της ποινής των 5,5 ετών.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου χαρακτήρισαν απαράδεκτες και αντισυνταγματικές τις καθυστερήσεις στην αποφυλάκιση του πελάτη τους.

«Ο περίφημος νόμος Παρασκεύοπουλου στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου δεν ισχύει. Αντίθετα ισχύει μία διάταξη εισαγγελέως του 2004, δηλαδή 13 ολόκληρα χρόνια πριν, όπου τότε δεν υπήρχαν ευεργετικοί υπολογισμοί στις ποινές με αποτέλεσμα ο κύριος Τσοχατζόπουλος να μην μπορεί να βγει από την φυλακή καθότι υπάρχει μία θεωρία και μία άποψη ότι αυτά δεν ισχύουν για τη λήξη της ποινής. Κατά την άποψη μου αυτά τα πράγματα είναι αντισυνταγματικά και ο νόμος αυτός ο οποίος έβγαλε δολοφόνους και κακούργους έξω και κυκλοφορούν, κρατάει τον κύριο Τσοχατζόπουλο μέσα στη φυλακή για ακόμα τουλάχιστον μία ημέρα. Το γεγονός ότι είναι εξαγοράσιμη η ποινή δεν αντιστρέφει αυτά τα οποία είπα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει υπηρετήσει και με το παραπάνω την ποινή την οποία έχει», δήλωσε ο συνήγορος του κ. Παγορόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.