Παπαγγελόπουλος: Η Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου στη νεότερη Ελλάδα η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χίλτον», τόνισε ότι «η κυρία Θάνου ενοχοποιήθηκε άδικα».

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατά το χαιρετισμό του, επισήμανε ότι Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της δημοκρατίας και προσέθεσε ότι «θέλω να είναι οχυρό η Δικαιοσύνη». Ακόμα, ανέφερε ότι «τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν».

Αναφορικά με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα, αλλά αυτό όλοι το έχετε υποστεί. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν συγχωρούνται εύκολα».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, στην ομιλία της με θέμα την ιστορική διαδρομή του Αρείου Πάγου από τη αρχαιότητα έως σήμερα, αναφέρθηκε στο έργο του ανώτατου πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου, στο πέρασμά του από την ίδρυσή του το 1835 έως σήμερα.

Αναφερόμενη η κυρία Θάνου στον ‘Αρειο Πάγο του 5ου π.Χ. αιώνα, ανέφερε ότι «τα μέλη του Αρείου Πάγου ήταν πρόσωπα ώριμης ηλικίας, ώστε να διαθέτουν γνώση και εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων, είχαν διατελέσει προηγουμένως σε σημαντικές διοικητικές θέσεις ώστε να είναι δοκιμασμένοι και να διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος στη δημόσια και ιδιωτική ζωή τους».

Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Θάνου επισήμανε: «Ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλατε, την οποία ομοίως ανταποδίδω».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, στην ομιλία της με θέμα την εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το 1835 έως το 2017, αναφέρθηκε και αυτή διαχρονικά στην πορεία της εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου. Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών και Εισαγγελέων (Ε.Α.Α.Δ.Ε.), αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σακκάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, είχε κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αλλά δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, και αντ’ αυτού, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σαρλής απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, Γεώργιος Σταματογιάννης.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από χορωδία πρώην και νυν κρατουμένων και εθελοντών μουσικών που συνδράμουν την εν λόγω χορωδία. Μάλιστα, η κυρία Δημητρίου φίλησε όλους τους συμμετέχοντες στην χορωδία.

Κατά την εκδήλωση η κυρία Θάνου ευχαρίστησε «τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για τις διευκολύνσεις που παρείχε», υπονοώντας την παραχώρηση του «Χίλτον» για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από δικαστικές ενώσεις της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η γενική επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων, Ευτυχία Φουντουλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Δημήτριος Ασπρογέρακας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Βουλής, της νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, δικαστές, εισαγγελείς, κ.λ.π.

Παν. Τσιμπούκης
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.