Παππάς: Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες ως εργαλείο σύγκλισης

«Ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνουν, θα κρίνει αν θα λειτουργήσουν ως εργαλείο συνοχής και σύγκλισης, ή ως μήτρα νέων τεράστιων ανισοτήτων, δηλαδή μήτρα νέων μεγάλων κρίσεων», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στην οποία παρουσιάστηκε το έργο που υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα και ο σχεδιασμός για το μέλλον.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «στα τρία αυτά χρόνια δουλέψαμε ομαδικά, μεθοδικά, σκληρά για να επιτευχθεί ένα σπουδαίο έργο» και πρόσθεσε ότι «παραλάβαμε μια κατάσταση, στο τέλος του 2014, με τα κονδύλια ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τα ψηφιακά έργα, να είναι ‘παγωμένα’ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Επίσης, σημείωσε ότι «δεν υπήρχε καμία μέριμνα, καμία Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική» και όσον αφορά τις συνδεσιμότητες, «η Ελλάδα ήταν κολλημένη στην εποχή του χαλκού».

«Για κάποιους, μείωση του κόστους στο Δημόσιο ήταν οι απολύσεις. Για εμάς όμως, δεν ήταν αυτός ο δρόμος για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Για εμάς, ο ορθός δρόμος ήταν η μεγάλη μεταρρύθμιση της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων για όλο το Δημόσιο, που θα μας προσφέρει εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Συνεχίζουμε με τον ίδιο στόχο: Να φέρουμε το αύριο, σήμερα για όλους», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.