Λιγότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με το χάσμα να παραμένει στο μέτωπο των εργασιακών.
«Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνουν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σχολίασε κυβερνητικό στέλεχος μετά το πέρας της συνάντησης.
Η ελληνικά πλευρά επανήλθε κατά πληροφορίες το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου και φέρεται να υπάρχει διάσταση με το ΔΝΤ, ενώ οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών δεν τοποθετήθηκαν ανοιχτά.
Ως προς τις ομαδικές απολύσεις δεν φέρεται να έγινε λεπτομερής συζήτηση κατά τη σύντομη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Χωρίς ουσιαστική πρόοδο είχε ολοκληρωθεί και η συνάντηση του Σαββάτου μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με επίκεντρο τα δημοσιονομικά ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω τεκμηρίωση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Για τα δημοσιονομικά, ενδέχεται να υπάρξει νέα συνάντηση σήμερα το απόγευμα.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.





























