«Παρέλαση» καταιγίδων – Διπλό το νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για καιρό που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του τις έντονες βροχοπτώσεις από τα δυτικά καθώς διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά από την κεντρική Μεσόγειο θα κινούνται ανατολικότερα έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης καθώς είναι σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για «παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών μέχρι το τέλος της εβδομάδας που σημαίνει ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να πέφτουν σε Ιόνιο, Ηπειρωτικά , και νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι την Κυριακή».

Όσον αφορά τον καιρό της Αττικής για σήμερα Τρίτη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «η μέρα ξεκινά με τοπικές βροχές με περάσματα καταιγίδων στα νότια».

Για τον καιρό της Τετάρτης είπε ότι αρχίζει να περιορίζεται το κύμα κακοκαιρίας από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά ενώ την Πέμπτη υποχωρεί το κύμα βροχοπτώσεων με πτώση θερμοκρασίας.

Μιλώντας, τέλος, για το νέο κύμα κακοκαιρίας είπε ότι θα είναι διπλό με το πρώτο να χτυπά Παρασκευή προς Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή ενώ «και η άλλη εβδομάδα θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά είτε από τη Μεσόγειο είτε από τη δυτική Ευρώπη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.