Πατέρας Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: «Δεν φοβόταν να πεθάνει για την πατρίδα»

Ο Μάριος Τουρούτσικας έχασε τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου 2023, όταν το διθέσιο αεροσκάφος, τύπου Phantom, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ο 29χρονος Υποσμηναγός, Μάριος Τουρούτσικας, είχε καταγωγή από την Αρκαδία και το μεγάλο του όνειρο από παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος. Δύο χρόνια πριν τέτοια ημέρα ο Μάριος Τουρούτσικας πετούσε ψηλά στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Σήμερα ο πατέρας του, μιλώντας στον Alpha, τονίζει: «Δεν μπορώ έναν χρόνο μετά να αντιμετωπίσω το γεγονός».




«Του άρεσε ιδιαίτερα να πετά την ημέρα της παρέλασης. Το 2023 θυσιάστηκαν για την πατρίδα πέντε πιλότοι. Μου είχε πει ότι δεν φοβόταν να πεθάνει», ανέφερε ο πατέρας του και πρόσθεσε: «Οι πιλότοι έχουν μια ψυχική ταύτιση και με τη σημαία και με την ιδέα της πατρίδας».

Αναφερόμενος στην πτήση που είχε κάνει ο γιος του πάνω από το χωριό του, είπε: «Μου έκανε το χατίρι να πετάξει μια φορά πάνω από το χωριό. Ήταν 28η Οκτωβρίου, τα συναισθήματα δεν μπορώ να τα περιγράψω. Ο δικός τους ουρανός είναι η δική μας γη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.