Πέθανε μετά τη διάγνωση γιατρού για ένα «απλό κρύωμα»

Η Ρόδος περιμένει την απόφαση για την αποζημίωση που διεκδικεί η σύζυγος του θύματος. Ο άντρας της, κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στα μάτια της…

Η σύζυγος του άτυχου άντρα που πέθανε στη Ρόδο, ζητάει αποζημίωση καθώς όπως επισημαίνει ο θάνατος του δικού της ανθρώπου οφείλεται σε λάθος εκτίμηση γιατρού του νοσοκομείου και επιπλέον η ίδια βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς μεγαλώνει μόνη πλέον, ένα μικρό παιδί. Το τέλος του 49χρονου ήρθε πρόωρα και αναπάντεχα, μια νύχτα που ο ίδιος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και πήγε στα Επείγοντα για εξετάσεις.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η οικογένεια 49χρονου, ο οποίος έφυγε από τα επείγοντα του νοσοκομείου στη Ρόδο, όπου είχε πάει όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία καθώς του είπαν ότι επρόκειτο «για ένα απλό κρύωμα». Κατέληξε από έμφραγμα λίγη ώρα αργότερα μέσα σε φαρμακείο όπου σταμάτησε να πάρει φάρμακα για το «κρύωμα» που του υπέδειξαν.

Όλα αυτά συνέβησαν τον Μάιο του 2021 και η 41χρονη σύζυγός του πλέον προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του νοσοκομείου της Ρόδου καταθέτοντας αγωγή με την οποία διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που έχουν υποστεί η ίδια και το τρίχρονο παιδί της, από το θάνατο του άτυχου 49χρονου.

Ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση με την οποία να υποχρεώνει το νοσοκομείο να καταβάλει στην 41χρονη εφάπαξ το ποσό των 5.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω μηνιαίας στέρησης διατροφής για το ανήλικο παιδί, ανερχόμενη στο ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ για το διάστημα από την επομένη της ημερομηνίας θανάτου του 49χρονου και για 20 μήνες έως ότου δηλαδή εκδοθεί η σύνταξή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν μέσα σε λίγες ώρες. Ο 49χρονος ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη 41χρονη και είχαν ένα παιδί ,ηλικίας σήμερα τριών ετών, στις 20 Μαΐου 2021 στις 21:15 το βράδυ αισθάνθηκε εντονότατες ενοχλήσεις στην πλάτη του, οι οποίες του προκάλεσαν δυσφορία και άλγος και διαρκούσαν πλέον της μισής ώρας.

Καθώς ο 49χρονος φοβήθηκε για την κατάσταση της υγείας του πήγε εσπευσμένα από το σπίτι του, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με σκοπό την εξέτασή του, και τη νοσηλεία του εάν απαιτείτο. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, οι πόνοι που βίωνε ο 49χρονος ήταν εξαιρετικά έντονοι, αφού πέραν της δυσφορίας και της δυσκολίας στην αναπνοή, δεν μπορούσε να μετακινηθεί με ευκολία.

Πράγματι ο 49χρονος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του πήγαν στο νοσοκομείο και εκεί εξετάστηκε από γιατρό στα Επείγοντα όπου έλαβαν το ιστορικό του, του έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιματολογικός έλεγχος. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο γιατρός που τον είχε αναλάβει έκρινε – όπως αναφέρεται στην αγωγή- «ότι δεν συνέτρεχε λόγος παραμονής και παρακολούθησης του 49χρονου στο νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από ένα απλό «κρύωμα» για την αντιμετώπιση του οποίου αρκούσε η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων.

Πρότεινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση του ασθενή, να επιστρέψουν στην οικία τους. Το ζευγάρι έφυγε από το νοσοκομείο εφησυχασμένο ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και προτού πάνε σπίτι, σταμάτησαν σε φαρμακείο για να πάρουν το αναλγητικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο το οποίο τους είχε υποδείξει ο γιατρός.

Όταν έφθασαν στο φαρμακείο, η 41χρονη παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο και ο 49χρονος πήγε μέσα για το φάρμακο. «Μέσα σε δέκα λεπτά, τη 41χρονη την πλησίασε πελάτης του φαρμακείου για να τη ρωτήσει αν είναι μαζί με τον κύριο που μπήκε στο φαρμακείο και είχε καταρρεύσει.

Έντρομη η 41χρονη μπήκε στο φαρμακείο. Η κατάσταση της υγείας του συζύγου της επιδεινώθηκε σε σημείο κυριολεκτικά κατάρρευσής του. Τελικά, ο άτυχος 49χρονος εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο εναγόμενο νοσοκομείο στις 21 Μαϊου του 2021.

Πηγή: rodiaki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.