Πέτσας: Τη Δευτέρα ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές φιλοξενίας

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει τον σχεδιασμό της για το Προσφυγικό έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες, τόνισε ότι «από τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα απαραίτητα έργα» όσον αφορά τις κλειστές δομές στα νησιά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το κυβερνητικό σχέδιο, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και τα κλειστά κέντρα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με το χρονοδιάγραμμά μας» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές που να πληρούν τις προϋποθέσεις. «Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι, αν υπάρξει το Σαββατοκύριακο κάτι θα το δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με την αναβολή μίας εβδομάδας που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κ. Μηταράκης, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε μίας εβδομάδας «μορατόριουμ» μόνο για τις κλειστές δομές. «Όταν διαπραγματεύεται με τις τοπικές κοινωνίες έχει δυνατότητα ευελιξίας, δεν είναι κακό αυτό», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι στόχο της κυβέρνησης είναι οι επιστροφές να φτάσουν τις 200 την εβδομάδα υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που θα μπορούσαν να φύγουν είτε προς τα δυτικά γιατί έχουν πάρει άσυλο είτε προς τα ανατολικά προς την Τουρκία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.