«Πνίγονται» οι ΜΕΘ: 336 διασωληνωμένοι – 3.038 νέα κρούσματα, 38 νεκροί σήμερα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εφιαλτικό είναι πλέον το νούμερο των διασωληνωθέντων

Εφιαλτικό είναι πλέον το νούμερο των διασωληνωθέντων στις ΜΕΘ, από κορωνοϊό, καθώς το τελευταίο 24ωρο έφτασε τους 336. Πολύ υψηλά είναι και οι θάνατοι, με 38 συμπολίτες μας να καταλήγουν . Τέλος, λιγότερα από χθες αλλά σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι τα κρούσματα.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ανακοίνωση το ΕΟΔΥ, 3038 είναι τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69675, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

-4601 (6.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

-336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.