Ποια είναι η 37χρονη σύζυγος του Απόστολου Λύτρα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο γνωστός ποινικολόγος, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, τονίζοντας πως στη ζωή του δεν έχει υπάρξει βίαιος, ότι θέλει να θεραπευτεί ζητώντας βοήθεια. Ακόμα ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τη 37χρονη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου και τις κόρες του.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

Η 37χρονη δικηγόρος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι νομικός σύμβουλος στη στέγη κακοποιημένων γυναικών.

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου παντρεύτηκαν το 2015 και έχουν αποκτήσει και μια κόρη, την 6χρονη Δανάη.

Σε μια εφ’ όλη της ύλης κοινή συνέντευξη του ζευγαριού στο “Mega Καλημέρα”, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε μιλήσει για τη νομική αλλά και για τη σχέση της με τον γνωστό ποινικολόγο. 

«Φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Αν χειρίζεσαι τις υποθέσεις με αρτιότητα, ευσυνειδησία και είσαι ειλικρινής απέναντι στους εντολείς σου, δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείς φόβο. Πολλές φορές κάποιοι συγχέουν τον δικηγόρο με τον κατηγορούμενο που εκπροσωπεί και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως αν αυτές οι αντιδράσεις με φόβιζαν η με πτοούσαν δεν θα έκανα για αυτό το επάγγελμα», είχε σημειώσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Στην ίδια συνέντευξη είχε ερωτηθεί και για τη σχέση της με τον Απόστολο Λύτρα και είχε δηλώσει: «Ο Αποστόλης είναι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Πέραν όμως της προσωπικής μας σχέσης, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Είναι τύχη να συνεργαζόμαστε, καθώς μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη, τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τους ίδιους στόχους. Μεταξύ μας υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αλληλοβοήθεια και αλληλοκατανόηση».

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη της Σοφίας Πολυζωγοπούλου στην Τατιάνα Στεφανίδου, τρεις ημέρες πριν τον ξυλοδαρμό της.

Η 37χρονη ποινικολόγος, την Πέμπτη 13/6 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή T-live και μίλησε για την υπόθεση του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την κατηγορία του βιασμού.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.