Ποιες περιοχές έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των λοιμωξιολόγων

Σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας συγκεντρώνουν την προσοχή τους οι λοιμωξιολόγοι όσον αφορά την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού.

Η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθεί να προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους οι οποίοι σήμερα εξετάζουν τα δεδομένα για τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι περιοχές στις οποίες έχουν στρέψει το βλέμμα τους τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι τέσσερις.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Χανιά
Ρόδο
Μυτιλήνη
Σύρο
Υπενθυμίζεται ειδικά για τα Χανιά ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα.

Παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι θα συζητήσουν και για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Μια εικόνα για το χρονοδιάγραμμα της αλλαγής στην απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε την Πέμπτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία εκτίμησε ότι «μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μείνει ως έχει».

Οι σκέψεις για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν είτε στο να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30, είτε και στην πλήρη κατάργησή της.

Όσον αφορά την μουσική στην εστίαση το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει για την επαναφορά της καθώς έχει ανοίξει και ο τουρισμός παραπέμποντας, ωστόσο, πάντα στις αποφάσεις των ειδικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.