Πόσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ σήμερα σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, τον Ιούνιο, τον Μάιο και τον Απρίλιο

Φωτογραφία αρχείου

Στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναφέρθηκε στην ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί πίεση στο σύστημα υγείας.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατά την οποία ανακοίνωσε τη λήψη ενός νέου μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, «η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Ενδεικτικά, οι νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 13 χθες, 2 Αυγούστου, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου. Οι διασωληνομένοι ήταν 12, χθες 2 Αυγούστου, έναντι 8 στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου.

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα συμπεράσματα που βγαίνουν μέχρι στιγμής από την ανάλυση των στοιχείων για τον κορωνοϊό, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε:
Η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες.
Η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα «εισαγόμενα κρούσματα» από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας.
Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό.
Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα.Η κύρια πηγή ανησυχίας για μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου από τις οποίες εισέρχονται Έλληνες, έχοντες άδεια διαμονής, και ομογενείς, καθώς και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διασκέδαση και στα μέσα μεταφοράς.