Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης για αφρικανική σκόνη και λασποβροχές

Σήμερα σιγά – σιγά αρχίζει μία επιδείνωση του καιρού με ένα χαμηλό βαρομετρικό να φτάνει από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς τα ανατολικά θα ξεκινήσει η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και θα δώσει και λασποβροχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σήμερα από το Ιόνιο και θα μεταφερθούν πιο ανατολικά, βορειοανατολικά χωρίς τα φαινόμενα να είναι ανησυχητικά.

Οι συννεφιές θα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα πιο νότια θα έχει αφρικανική σκόνη με λασποβροχές. Στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν συννεφιές ενώ προς το μεσημέρι με απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 25 με 26 βαθμούς ενώ μέσα στη νύχτα θα υπάρχουν και βορειάδες.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο βαρύς με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ειδικά προς την Χαλκιδική και τις περιοχές που βρέχονται από το βορειοδυτικό Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως 24 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή 10/5 το κλίμα της κακοκαιρίας θα μεταφερθεί πιο ανατολικά αλλά και πάλι θα απασχολήσει πολλές περιοχές. Βελτίωση θα υπάρξει από το Σάββατο ενώ η Κυριακή θα είναι με βελτιωμένο καιρό και αστάθεια τις απογευματινές ώρες.

Όσον αφορά την αφρικανική σκόνη θα σηκωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και θα πάει πιο βορειοανατολικά. Το φαινόμενο θα είναι μέτριας έντασης και θα κρατήσει μέχρι αύριο 10 Μαΐου.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.