Πρόταση μομφής Τσίπρα κατά Σταϊκούρα για την άρση προστασίας της α’ κατοικίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα, κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα», είπε και πρόσθεσε:
«Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες».
Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάζοντας με την κίνηση αυτή κατάθεσης πρότασης μομφής, ζήτησε να έρθει ο κύριος Μητσοτάκης που κρύβεται -όπως είπε- στη Βουλή.
«Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου σταματάει και μέσα σε δύο ημέρες το αργότερο θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.