«Πρώτη φορά ένιωσα τόσο έντονο εκβιασμό»

Όλη η κατάθεση του επιχειρηματία που άφησε τα 10.000 ευρώ στο γραφείο της διευθύντριας στη Χαλκίδα

«Πρώτη φορά ένιωσα τόσο έντονα τον εκβιασμό», είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων ο επιχειρηματίας που αναγκάστηκε να αφήσει το φάκελο με τις 10.000 ευρώ στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ στη Χαλκίδα.

Ο επιχειρηματίας άφησε τον φάκελο με τα λεφτά στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ στη Χαλκίδα, την ημέρα που οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κτίριο της εφορίας και πέρασαν χειροπέδες σε πέντε υπαλλήλους της και δύο ιδιώτες. Οι συνομιλίες φωτιά που φέρνει στο φως το newsit.gr αποδεικνύουν την δράση της εγκληματικής οργάνωσης και το πως εκβίαζαν τα θύματά τους. Το όσα περιέγραψε ο 50χρονος στους ανθρώπους που κατάφεραν να ξεσκεπάσουν τη δράση της ομάδας των επτά και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη, αποτυπώνουν το τρόπο δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά κυρίως της διευθύντριας αλλά και της 67χρονης υπαλλήλου της ΔΟΥ.

Οι πιέσεις κι οι εκβιασμοί τους λύγιζαν ακόμα και τους πιο δυνατούς χαρακτήρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα ποσά που ζητούσαν από τα θύματα τους ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

«Είμαι επιχειρηματίας και διατηρώ καταστήματα στην περιοχή της Χαλκίδας. Όλες οι επιχειρήσεις μου και τα καταστήματα μου είναι καθαρά φορολογικά, ποτέ δεν μου επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο και ποτέ δεν χρωστούσα στην εφορία. Γενικά ήμουν σωστός με τις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Ωστόσο , η εφορία τη Χαλκίδας από το έτος 2021 και μετά, ξεκίνησε να μου ζητάει να προσκομίσω διάφορα έγγραφα, ενημερώνοντας το λογιστήριο της επιχείρησης μου ότι έχουμε μπει σε καθεστώς ελέγχου», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας.

Το τηλεφώνα και οι νέοι έλεγχοι
Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Αυτό γινόταν κάθε χρόνο και αφορούσε προγενέστερα έτη. Όπως σας είπα, ουδέποτε είχα εμπλακεί σε φορολογικές παραβάσεις. Την περασμένη Πέμπτη, 16/5/2024 δέχτηκα τηλέφωνο από την υπάλληλο της ΔΟΥ Χαλκίδας ( 67χρονη), και με ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει ξανά έλεγχος στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα μου, χωρίς βέβαια όπως σας είπα να μου έχει βεβαιωθεί καμία παράβαση. Εγώ της είπα ότι την επόμενη μέρες θα πάω από την εφορία για να μιλήσουμε από κοντά. Πράγματι, της Παρασκευή (17/5/2024) πήγα στην εφορία στο γραφείο της προϊσταμένης όπου ήταν και η (67χρονη) εκεί».

Στη συνέχεια όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας στην παρέα των εφοριακών προστέθηκε ένας ακόμα ανώτερος υπάλληλος. «Φώναξαν κι ήρθε ο Τ….. ο οποίος δήθεν ήταν ο ελεγκτής όπως μου είπαν και με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία, κατά 20 χιλιάδες ευρώ.

Εγώ μίλησα με το λογιστή μου, του ανέφερα τι μου είπαν και εκείνος μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φορολογικό λάθος, καθώς τα χρήματα είχαν δηλωθεί όπως έπρεπε. Εγώ είπα στην (προϊσταμένη) και τη 67χρονη υπάλληλο τι μου είπε ο λογιστής μου και τότε ευθέως εκείνη μου είπε ότι μας δίνεις εμάς 20 χιλιάδες ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου, εννοώντας προφανώς ότι εάν δεν του δώσω τα λεφτά θα συνέχισαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους τους».

«Σαν να ήταν συννενοημένες για το ποσό»
Στην συνέχεια ο 50χρονος άνδρας που ένιωσε ακόμα περισσότερο τη θηλιά να σφίγγει στο λαιμό του, ενώ έσπευσε να φέρει τα πρώτα χρήματα που του ζητήθηκαν. «Να σας πω ότι ο Τ….. δεν ήταν μπροστά όταν μου ζήτησαν τα λεφτά. Μάλιστα όταν ζήτησαν τα λεφτά, μου φάνηκε σαν να ήταν συνεννοημένες για το ποσό. Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω όλα μπροστά και σύντομα. Εγώ τους είπα ότι μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα.

Κατόπιν έφυγα από την εφορία πήγα στο μαγαζί, πήρα 10.000 ευρώ και ξαναγύρισα για να τα δώσω. Πήγα ξανά στο γραφείο της διευθύντριας όπου ήταν και η (67χρονη υπάλληλος) και τα έδωσα σε φάκελο παρουσία και των δύο, τα άφησα συγκεκριμένα στο γραφείο της προϊσταμένης» ανέφερε ο 50χρονος άνδρας και στη συνέχεια μίλησε για τη στιγμή που τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί έξω από το κτίριο της εφορίας.

«Χθες 20/5/24 με κάλεσε πάλι η (67χρονη υπάλληλος) στο κινητό μου και μου ζήτησε τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Έτσι λοιπόν σήμερα το μεσημέρι πήγα στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αρχικά πήγα να συναντήσω στο γραφείο την (67χρονη υπάλληλο) και μαζί πήγαμε στην προϊσταμένη και της έδωσα ένα φάκελο με το ποσό των 10.000 ευρώ που υπολείπονταν από τα χρήματα που μου ζήτησαν να τους δώσω προκειμένου να σταματήσουν να με εκβιάζουν με τους δήθεν ελέγχους τους.

Αναγκάστηκα να δώσω τα λεφτά
Όταν πήραν το φάκελο που περιείχε τα χρήματα, να σας πω το χαμόγελο τους δεν κρυβόταν, αλλά δεν μου είπαν κάτι. Βγαίνοντας από το κατάστημα της εφορίας με πλησίασαν αστυνομικοί της υπηρεσίας σας οι οποίοι μου γνωστοποιήσαν την ιδιότητα τους και με ρώτησαν αν έδωσα χρήματα σε κάποιον υπάλληλο. Εγώ τους απάντησα θετικά λέγοντας τους ότι έδωσα στα χεριά της προϊστάμενης ένα λευκό φάκελο που περιείχε 10.000 ευρώ και αμέσως μπήκαν μέσα στην εφορία, ενώ μου ζήτησαν να έρθω στην υπηρεσία σας όπως κι έγινε.

Να σημειώσω ότι ο φάκελος που έδωσα στην προϊστάμενη είχε λευκό χρώμα. Θέλω να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά που ένιωσα τόσο έντονα τον εκβιασμό από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΔΟΥ. Και για να είμαι ειλικρινής μαζί σας αναγκάστηκα να δώσω τα λεφτά αυτά ώστε να μπορέσω να λειτουργήσω τα καταστήματα μου χωρίς πρόβλημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.