Ψηφίστηκε επί των άρθρων ο νέος ο εκλογικός νόμος

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και εισάγεται την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια

Στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στις 19 και 20 Ιουλίου ο εκλογικός νόμος, θα κριθεί το αν θα υπάρξουν τελικώς τροποποιήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως ζητούν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα συγκλίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ενώ καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, επιφυλάχθηκαν επί των άρθρων για την Ολομέλεια.

Προς το παρόν το σχέδιο νόμου παραμένει ως έχει αν και ο υφυπουργός Εσωτερικών Ι.Μπαλάφας είπε ότι «έχουμε την Ολομέλεια να τα ξαναδούμε», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρό της Κυρ.Μητσοτάκη ότι «έκοψε τις γέφυρες λέγοντας ότι είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής».

Η επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων (επιφυλάχθηκε για το άρθρο 1 που αφορά την ψήφο στα 17) και ΚΚΕ (καταψήφισε το άρθρο 3 που διατηρεί το πλαφόν του 3%), ενώ καταψήφισε η ΝΔ και η Χ.Α. επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.