Πυροσβεστική: Κάποιος πότιζε με πετρέλαιο τον 1ο και τον 2ο όροφο του ξενοδοχείου

«Τα έως τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι κάποιος πότιζε με πετρέλαιο τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου». Η φράση ανήκει σε αξιωματικό της Πυροσβεστικής που ασχολείται με την έρευνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Νέου Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, σε δωμάτιο του 2ου ορόφου βρέθηκε ένα μπιτόνι τεσσάρων κιλών, γεμάτο με εύφλεκτο υγρό. Στον 1ο όροφο, από όπου ξεκίνησε η φωτιά βρέθηκα καμένο μπιτόνι, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν γεμάτο με εύφλεκτο υγρό, με το οποίο περιλούστηκε ο διάδρομος του 1ου ορόφου. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε ζωές από την εκδήλωση της φωτιάς.

Τυλίχτηκε στους καπνούς

Οι φλόγες ήταν περιορισμένης έκτασης. Όχι όμως και οι καπνοί, οι οποίοι ήταν έντονοι και πυκνοί λόγω των πολλών πλαστικών υλικών του ξενοδοχείου. Οι καπνοί ανέβαιναν προς τα πάνω, κυρίως μέσω του κλιμακοστασίου. Το γεγονός ότι τα περισσότερα παράθυρα ήταν κλειστά είχε ως αποτέλεσμα ο καπνός να φτάσει μέχρι τον 6ο όροφο και να αρχίσει να βγαίνει έξω από ανοιχτά παράθυρα που υπήρχαν εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί πίστεψαν αρχικά ότι η φωτιά προκλήθηκε στον 6ο όροφο. Τα άτομα που εγκλωβίστηκαν ήταν από τον 1ο όροφο και πάνω, ακριβώς λόγω της ανόδου των πυκνών καπνών.

20 άτομα απεγκλωβίστηκαν

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική 20 άτομα. Από αυτά τα τρία, δύο γυναίκες και ένας άντρας, διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι γυναίκες έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο άντρας έχει αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.

Από τους 20 άντρες και γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν, οι δύο κατέβηκαν από το ξενοδοχείο με γερανοφόρο όχημα. Οι εγκλωβισμένοι τρομοκρατήθηκαν, καθώς έβλεπαν πυκνούς καπνούς, χωρίς να έχουν εικόνα για το πόσο μεγάλη είναι η φωτιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.