Σ. Φάμελλος: “Αναγκαία η προοδευτική συμμαχία για την Ελλάδα και την Ευρώπη”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πολύ μεγάλη επιτυχία και ταχύτητα ενώνει δυνάμεις σε έναν στόχο: Μια Ευρώπη των πολλών, τη φυσική συνέχεια της Ευρώπης του Διαφωτισμού και του ανθρωπισμού. Μια Ευρώπη με καινοτομία, πολιτισμό, επιστήμες και οικολογικό πρόσημο σε όλες τις δράσεις της. Μια Ευρώπη που θα παίζει παγκόσμιο ρόλο στην ειρήνη και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μια Ευρώπη που θα αναλάβει ρόλο πρωτοπόρο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της προσφυγικής και της διατροφικής κρίσης. Μια Ευρώπη για την οποία θα χαίρονται και θα είναι περήφανοι οι πολίτες της», τονίζει ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος σε άρθρο του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα GRTimes, έναν μήνα πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημειώνει ότι οι συνεχείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε γεωπολιτικό επίπεδο και οι σημαντικές ενεργειακές και διαμετακομιστικές επενδύσεις έχουν αλλάξει το κλίμα και τον ρόλο της Ελλάδας παγκόσμια. Η έξοδος από τα μνημόνια, τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, οι αποδόσεις των ομολόγων, τα διψήφια ποσοστά αύξησης εξαγωγών, βιομηχανικής παραγωγής, τουρισμού, έρευνας κ.λπ. αποδεικνύουν ότι η χώρα μας έχει περάσει σε μια νέα οικονομική και παραγωγική φάση.

Απέναντι στις θετικές για την κοινωνία και οικονομία πολιτικές της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Αν. ΥΠΕΝ, είναι η πρόταση Μητσοτάκη – Βέμπερ. Έντονα φοβική και πολιτικά οπισθοδρομική, μια πρόταση τόσο νεοφιλελεύθερη όσο και ακροδεξιά δεν ευνοεί ούτε τις επενδύσεις, ούτε την εργασία, ούτε την κοινωνία. Και κυρίως δεν ευνοεί την Ελλάδα και τα εθνικά μας συμφέροντα: «Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε ότι μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο και να δανειστούμε από τις αγορές, αλλά διαψεύστηκε. Τοποθετήθηκε κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού, ενάντια στο κοινωνικό μέρισμα, στο επίδομα ανεργίας, στη δημόσια ασφάλιση (έχοντας στο πρόγραμμά του το ασφαλιστικό Πινοσέτ), στη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, ακόμα και στην αναγκαιότητα αυτού καθαυτού του Δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος ανεργίας!!! Δεν μπορεί ούτε να κρατήσει κρυμμένο το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του κόμματός του. Ο φθόνος για τις ελληνικές (και κυβερνητικές) επιτυχίες οδηγεί τη ΝΔ στον επικίνδυνο δρόμο της αμφισβήτησης των επενδυτικών και οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, κάτι που, όμως, είναι επικίνδυνο για τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Από την άλλη πλευρά, ο κ Βέμπερ, όπως σχολιάζει ο Αν. ΥΠΕΝ, έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα κατά των συμφερόντων της Ελλάδας σε όλες τις πρόσφατες κρίσεις. «Η πρόσφατη τοποθέτησή του, ενώ ήταν καλεσμένος της ΝΔ, είναι σε ευθεία αντίθεση με την ελληνική στρατηγική για την Τουρκία, κλείνει το μάτι στο δικό του συντηρητικό ακροατήριο στη Γερμανία, δυναμιτίζοντας έτσι την εθνική μας στρατηγική για τη λύση του Κυπριακού», γράφει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Κλείνοντας το άρθρο του, ο Αν. ΥΠΕΝ αναφέρει ότι απέναντι στη ΝΔ και στους συνοδοιπόρους της δεν στέκεται μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στέκεται η ελληνική κοινωνία, που μέρα με τη μέρα διαπιστώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί όσα πετύχαμε με πολύ κόπο, δουλειά και στερήσεις, ενώ με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του τελικά βάζει σε κίνδυνο την ασφαλή ανοδική πορεία της Ελλάδας: «Για να πάρει η ΝΔ τις καρέκλες, που θεωρεί ότι της ανήκουν με κληρονομικό δικαίωμα, υποτιμά και την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας. Όμως στις εκλογές αυτές η κοινωνία θα δώσει τη δική της απάντηση. Που θα είναι αισιόδοξη και προοδευτική, όπως αξίζει για τα παιδιά μας, το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.