Σακοράφα: Πρωτοφανής επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών

Με κακούργημα είναι αντιμέτωποι όσοι διαμαρτύρονται, σύμφωνα με την Βουλευτή Ν.Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25

Για πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών και φοιτητριών, ή και οποιουδήποτε άλλου, οπουδήποτε, διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, και θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του και να αγωνιστεί εναντίον της, έκανε η Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής κα Σοφία Σακοράφα. Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην βουλή για την ποινική αντιμετώπιση όσων φοιτητών διαμαρτύρονται για πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η κα Σακοράφα καταφέρθηκε κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας ή υπεράσπισης του δικαίου. Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η κα Σακοράφα απευθυνόμενη προς την υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως:

Κυρία Υπουργέ,

Η ερώτησή μου αφορά στο θέμα της διαδικασίας ποινικής δίωξης σε βάρος οκτώ φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Φέρεται να συμμετείχαν σε κινητοποίηση – σε μια προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών τον περασμένο Οκτώβριο. Μεταξύ τους, και πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων.

Εδώ είχαμε κάτι – θα μου επιτρέψετε να πω – πρωτοφανές : Μια αυτοπρόσωπη Μηνυτήρια Αναφορά της ίδιας της Υπουργού (!) , που απευθύνεται στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, με το βάρος και το κύρος της κυβερνητικής εξουσίας.

Με βάση αυτή, την υπουργική Μήνυση, αντιμετωπίζουν – αν είναι δυνατόν – κατηγορία για Κακούργημα (!). Κατηγορούνται για αρπαγή κατά συναυτουργία, και μάλιστα με διακεκριμένη μορφή, και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Απειλούνται σε βάρος τους ποινές δεκαετούς κάθειρξης (!)

Η κατασκευή κατηγορίας που θέλει να μετατρέψει μια παράσταση διαμαρτυρίας σε “ομηρία” και “αρπαγή” υπερβαίνει κάθε εύλογο όριο νομιμότητας ή “υπεράσπισης του δικαίου”.

Εδώ έχουμε, προφανώς, μία πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών/τριών – ή και οποιουδήποτε άλλου, οπουδήποτε, διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, και θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του και να αγωνιστεί εναντίον της.

Αυτό απέχει πολύ από κάθε διαλογική δημοκρατική διαδικασία διεξόδου και υπερβαίνει κατάφωρα το αποδεκτό μέτρο μεθοδολογίας για την επιβολή της όποιας κυβερνητικής πολιτικής.

Δυστυχώς, η μεθόδευση της νομιμοφανούς ποινικής αντιμετώπισης δεν αποτελεί ιστορική πρωτοτυπία. Το ελληνικό κράτος έχει βαρύ παρελθόν στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιδράσεων και των πολιτικών αντιθέσεων. Από την εποχή του ιδιώνυμου του Βενιζέλου και της δικτατορίας του Μεταξά μέχρι το εκδικητικό μετεμφυλιακό κράτος και την 7χρονη Δικτατορία.

Όμως, αυτό το παρελθόν, αυτές τις πολιτικές μεθόδους, υποτίθεται ότι η κυβερνώσα παράταξη τις είχε, προ πολλού, αποκηρύξει.

Για τους λόγους αυτούς – Σας ρωτάμε

Υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση να επανεξετάσετε την εφαρμογή της απαράδεκτης μεθοδολογίας σύγκρουσης με την κοινωνία, μέσω ποινικών διώξεων ;

Σκοπεύετε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για να αποτρέψετε τη συνέχιση της εκφοβιστικής διαδικασίας διώξεων κατά των φοιτητών της Κρήτης – ή θα επιμείνετε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης ;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.