Σε όλους τους δήμους της χώρας η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο σύνολο των δήμων όλης της χώρας.

Πρόκειται για τους δήμους:

Ξάνθης
Αθηναίων
Βύρωνος
Γαλατσίου
Ζωγράφου
Καισαριανής
Αγίας Παρασκευής
Παπάγου-Χολαργού
Πεντέλης
Φιλοθέης-Ψυχικού
Πετρούπολης
Γλυφάδας
Καλλιθέας
Νέας Σμύρνης
Παλαιού Φαλήρου
Αχαρνών
Μαρκοπούλου-Μεσογαίας
Παλλήνης
Ασπροπύργου
Μεγαρέων
Φυλής
Θεσσαλονίκης
Καλαμαριάς
Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Κορδελιού-Ευόσμου
Νεάπολης-Συκεών
Ηρακλείου.
Οι 27 αυτοί δήμοι προστίθενται στους 298 όπου πέρυσι και φέτος εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Το μέτρο συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους προς τους δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών. Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

Το υπουργείο σημειώνει ότι, πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά, καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 60 χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.