Σε πλήρη κυκλοφορία από 29/1 η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε κυκλοφορία τίθεται την Τρίτη στο σύνολό της η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καθώς παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα της μεταξύ Λειανοκλαδίου-Δομοκού, που μέχρι το τέλος Φεβρουραίου θα είναι όλη ηλεκτροκινούμενη. Η γραμμή Λειανοκλάδι-Δομοκός για έναν μήνα θα λειτουργεί με τρένα diesel, προκειμένου να δοκιμαστούν και να τεθούν μετά σε χρήση η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση της γραμμής.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας γραμμής, αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδικό δρομολόγιο στο τμήμα Λειανοκλάδι-Δομοκός, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της νέας γραμμής, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα, και των διοικήσεων των φορέων του Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τμήμα που παραδίδεται από αύριο σε κυκλοφορία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκκάρας Δομοκού, βρίσκεται η νέα τοξωτή-μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26, η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

«Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ ολοκληρώνει το εμβληματικό για τον σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας “Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη”, με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.