Σεραφείμ: Να μην ξανάρθουν στην εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Τη θέση της Εκκλησίας επί του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή, εξέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, τονίζοντας ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το σχέδιο νόμο «δεν θα πρέπει να ξαναέρθουν στο ναό διότι θα εμφανιστούν ως δίψυχοι» και συμπλήρωσε ότι «θα το κάνουν αυτό μόνο για την ψηφοθηρία, γεγονός που δεν τους τιμά ούτε ως πολιτικούς, αλλά ούτε και ως ανθρώπους».

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ξεκαθάρισε ότι «η Εκκλησία δεν είπε ποτέ ότι θα αποβάλλει από τους κόλπους της τους ανθρώπους που κάνουν αλλαγή φύλου» υπενθυμίζοντας τον ρόλο της ως «μητέρας» που αναμένει τον άνθρωπο να τον οδηγήσει στην Θεοκοινωνία δια της μετανοίας.

«Η Εκκλησία δεν καταδικάζει κανέναν. Είναι εδώ για να σώζει τον άνθρωπο και να τον καλεί σε μετάνοια. Εάν εμμένει, όμως, στην αμαρτία και στην κακότητα τότε υφίσταται τις επιλογές του και την ελευθερία που έχει να κάνει χρήση καλή ή κακή των πραγμάτων», διευκρίνισε ο κ. Σεραφείμ.

Έσπευσε, πάντως, να σημειώσει ότι κατά την προσωπική του άποψη η Εκκλησία θα πρέπει να λάβει κάποια πνευματικά μέτρα «γι’ αυτούς που νομοθετούν με τόση ασέβεια και με ύβρη» και χαρακτήρισε το επίμαχο νομοσχέδιο απτή απόδειξη των διακριτών ρόλων της Εκκλησίας και του Κράτους.

«Αν ήταν ηνωμένη η Εκκλησία με το Κράτος δεν θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα νομοθετήσεως εις βάρους του Δογματος της Πίστεως και του Ήθους της», είπε.

Ακόμα, υπενθύμισε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να συνταυτίζεται με οποιαδήποτε παρέμβαση στη δημιουργία του Θεού «και εδώ μιλάμε για ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας. Ένας άνθρωπος πυο έχει πρωτογενή και δευτερογενή χαρακτηριστικά ανδρός ή γυναικός δε μπορεί να τα μεταβάλλει αυτά ποτέ. Απλώς ένα φτιασίδωμα γίνεται, μια άτεχνη απόπειρα διαφοροποιήσεως που δεν αποτελεί βέβαια τιμή για το πρόσωπο».

Τέλος, επικαλέστηκε και την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία λέγοντας ότι κι εκείνη αντιτίθεται διότι ελείπει η επιστημονική τεκμηρίωση. «Δε μπορεί ένας άνθρωπος μόνος του να αποφασίζει για τόσο κομβικά θέματα της ζωής του ερήμην των κοινωνικών συνθηκών και να έχει συναυτουργό σ’ αυτό την Πολιτεία. Μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αυτά είναι αρρήκτως συνδεδεμένα με την ανθρώπινη φύση. Εκεί είναι η δική μας διαφωνία. Εμείς αγαπάμε τους πάντες. Αγκαλιάζουμε τους πάντες, αλλά οφείλουμε να καταδεικνύουμε την αστοχία διαφορετικά δεν θα είμαστε Εκκλησία. Δεν θα είμαστε στοργικοί άνθρωποι. Η Εκκλησία δεν αντιδικεί και δεν αντιμάχεται κανέναν, απλώς λέγει ότι αυτό αποτελεί μια τραγωδία εις βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας», κατέληξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.