Τις «μεγάλες προσδοκίες» που τρέφει για το μέλλον των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας υπογράμμισε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είναι μεγάλη μου χαρά που επισκέπτομαι την Αθήνα μετά από πρόσκλησή σας. Σας ευχαριστώ για τη θερμή φιλοξενία» είπε ο πρόεδρος της Κίνας απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.
Επισήμανε ότι Ελλάδα και Κίνα είναι δύο χώρες -κληρονόμοι μεγάλων πολιτισμών και αναγνώρισε την «τεράστια συμβολή» του αρχαίου ελληνικού κόσμου στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού.
Σημείωσε επίσης ότι οι δύο λαοί αγωνίστηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν σύγχρονα κράτη και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, θα προωθήσουν τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και ότι οι δύο πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο κινεζικός «θα λάμπουν και στη νέα εποχή».






























