Την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα θα δώσει νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σαγκάη.
«Η επίσκεψή σας δίνει νέα ώθηση στη στρατηγική μας συνεργασία», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κίνας. «Η έκθεση της Σαγκάης είναι ένα βήμα για να ανοίξει η αγορά της Κίνας στον υπόλοιπο κόσμο. Η Κίνα κάλεσε την Ελλάδα να είναι τιμώμενη χώρα σε αυτή την έκθεση για να μπορέσετε και εσείς να προωθήσετε τα δικά σας προϊόντα. Η Κίνα χαίρεται για την Ελλάδα που επωφελείται από αυτή την ευκαιρία. Είναι μια κατάσταση από την οποία κερδίζουν και οι δύο χώρες» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Κινέζο πρόεδρο «για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή», τονίζοντας ότι η επιλογή του να επισκεφθεί την Κίνα και να ηγηθεί της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής σηματοδοτεί την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Αθήνα στις διμερείς σχέσεις».
«Η εγγύτητα των δυο πολιτισμών χάνεται στο βάθος των αιώνων και σηματοδοτεί σε πολιτιστικό υπόβαθρο την ιδιαίτερη σημασία της σχέσης μας» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε το κάλεσμά του για επενδύσεις στη χώρα μας.
«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να διευκολύνει ξένους επενδυτές, να προσελκύσει ξένα κεφαλαία και να δημιουργήσει πλούτο και ευημερία για όλους τους Έλληνες με τρόπο βιώσιμο που σέβεται το περιβάλλον» ανέφερε. Σημείωσε ακόμη ότι επί Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα έκανε «άνοιγμα» στην αγορά της Κίνας. «Η δική μου παράταξη, η Ν.Δ., ξεκίνησε πολιτικά το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της χώρας στην Κίνα. Χαίρομαι τώρα που ως πρωθυπουργός θα μπορέσω να πάω αυτή την οικονομική σχέση σε ξεχωριστό επίπεδο. Οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλές και σημαντικές», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα στην έδρα της Cosco, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του κινεζικού κολοσσού και να επιβεβαιώσει «την απόλυτη προσήλωσή μας στην εξαιρετικά σημαντική επένδυση» στον Πειραιά. «Είχαμε δεσμευτεί ότι εντός δυο μηνών θα εγκρίνουμε το master plan. Το κάναμε. Είναι μια εμβληματική επένδυση», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.





























