Σκρέκας από Μυτιλήνη: Προτεραιότητα της κυβέρνησης ο πρωτογενής τομέας

Να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα παρότρυνε τους αγρότες στη Μυτιλήνη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δηλώνοντας ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η στήριξη των νησιωτικών περιοχών και του πρωτογενούς τομέα, αλλά αυτό θα επιτευχθεί με τον σχεδιασμό που θα γίνει τα επόμενα χρόνια και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων από τη νέα ΚΑΠ.

Στη συνάντηση του υφυπουργού με εκπροσώπους όλων των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα με πρωτοβουλία του παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ, ο κ. Σκρέκας ενημερώθηκε για την κατάσταση στον ελαιώνα και τις τιμές του λαδιού, την καραντίνα ως αποτέλεσμα των ζωονόσων, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, τα προβλήματα και τις αναγκαίες διορθώσεις στη δακοκτονία, τα σχέδια βελτίωσης, την ανάγκη ενίσχυσης για την κάλυψη των προτάσεων του LEADER, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τις ενισχύσεις deminimis και πολλά άλλα.

Δεσμεύθηκε ότι όλα θα εξετασθούν επί μέρους και «η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή για τους αγρότες», ενώ συνέστηκε στους αγρότες να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα, ώστε να κερδίσουν στο κόστος παραγωγής αλλά και να αποκτήσουν διαπραγματευτική δύναμη για τα προϊόντα τους με τους πελάτες τους.

«Προτεραιότητές μας είναι η στήριξη των νησιωτικών ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών, η στήριξη του εισοδήματος του αγρότη, η προσέλκυση νέων αγροτών, η προστασία του περιβάλλοντος. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωτίστως του πρωθυπουργού, είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ που τώρα διαπραγματευόμαστε, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια, ώστε να ισχυροποιήσουμε την αγροτική παραγωγή της χώρας και να εξασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σκρέκας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.