Στ. Κούλογλου για Γ. Βαρουφάκη: Ένας σπιούνος στο δωμάτιο

Πυρά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action 24, αναφορικά με tweet του κ. Βαρουφάκη με το οποίο ο τελευταίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Σαμαρά για τα όσα έλεγε το 2014 για την έξοδο στις αγορές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ο κ. Βαρουφάκης θέλει να είναι στη δημοσιότητα, ενώ χαρακτήρισε λάθος την υπουργοποίησή του.

Επιπλέον τον κατηγόρησε πως κάνει κάτι ανήθικο, όπως είπε και εξήγησε: «Πάντα οι πολιτικοί συνηθίζουν να γράφουν μετά από χρόνια τα απομνημονεύματα τους ή τις αναμνήσεις τους από κρίσιμες περιόδους, αλλά αφού αυτές οι περίοδοι έχουν λήξει, όχι ενώ ακόμη συνεχίζονται. Και πολύ περισσότερο, όταν αποδεικνύεται ότι μαγνητοφωνούσαν μυστικά συναντήσεις. Θεωρώ ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ένας “σπιούνος στο δωμάτιο” και όχι αυτό που λέει στο βιβλίο του, “ενήλικοι στο δωμάτιο”. Και δυστυχώς, ούτε η αντιπολίτευση ούτε τα ΜΜΕ κατακρίνουν αυτή την ανήθικη συμπεριφορά, αλλά απλώς την αξιοποιούν πολιτικά».

Παράλληλα χαρακτήρισε αστείο το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εξεταστική επιτροπή, καθώς και για παρέμβαση εισαγγελέα για τα λεγόμενα Βαρουφάκη: «Η Δικαιοσύνη κινείται και κρίνει πράξεις, όχι κάτι που ειπώθηκε μέσα σ’ ένα δωμάτιο, ανεξάρτητα αν αυτό είναι αλήθεια, ψέματα ή υπερβολή. Ο Τσίπρας, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία, αποφάσισε να μη φύγει η χώρα από την ευρωζώνη. Οπότε τι συζητάμε τώρα για εξεταστικές επιτροπές; Τότε θα έπρεπε να πάνε σε εξεταστική επιτροπή όλοι οι πρωθυπουργοί οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν συντελέσει στην κρίση. Θα έπρεπε να πάει ο κ. Καραμανλής γιατί αυξήθηκε το δημόσιο χρέος την περίοδο 2004-2009, ο κ. Παπανδρέου επειδή μπήκαμε στα μνημόνια. Ο κ. Σημίτης για το χρηματιστήριο και τα σκάνδαλα. Θα μιλήσουμε πολιτικά ή θα τρέχουμε στα δικαστήρια;».

Απαντώντας άλλωστε σε ερωτήσεις για το διαβόητο plan B Βαρουφάκη, είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα δεν έχει plan Β από το 2009 μέχρι τώρα. Αυτό είναι το ουσιαστικό πολιτικό θέμα..Το “plan B” του κ. Βαρουφάκη ήταν αστείο. Ήταν κάτι ασκήσεις επί χάρτου. Και γιατί ήταν αστείο: αν θέλει κανείς να προετοιμάσει τον κόσμο για ένα plan Β, θα έπρεπε να το κάνει δημοσίως. Αυτό δε γίνεται από μια συνωμοτική ομάδα. Στην πραγματικότητα plan B δεν υπήρξε ποτέ και αν έπρεπε να γίνει μια ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα είναι για το γεγονός ότι πήγε σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει plan B, ενώ θα έπρεπε να έχει».

Για την έκδοση 5ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου είπε πως είναι αναμφισβήτητα ένα θετικό βήμα και συμβολικά έχει μεγάλη αξία. «Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν τελείωσε ούτε η κρίση, ούτε σταματά η προσπάθεια. Πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι συμφωνίες για να μη δοθεί πρόσχημα και να ξεκινήσουμε ξανά τις ατελείωτες διαπραγματεύσεις και τους εκβιασμούς» πρόσθεσε.

Για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Guardian, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχτηκε λάθη που έχει κάνει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε ότι «το ότι βγαίνει ένας πρωθυπουργός επιτέλους και λέει, “έκανα και λάθη”, μην το αξιολογείτε αρνητικά γιατί κανένας πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει παραδεχτεί ποτέ το παραμικρό λάθος. Αυτό είναι και μια διαφορετική κουλτούρα».

«Ο κ. Σαμαράς είχε πει στο Ζάππειο ότι θα σκίσει τα μνημόνια και δεν έκανε ποτέ αυτά που είπε. Ζήτησε ποτέ συγγνώμη ή είπε ότι έκανε λάθος; Ο κ. Παπανδρέου για τα λεφτά υπάρχουν; Ο κ. Σημίτης έχει γράψει δεκάδες βιβλία και δεν έχει ποτέ παραδεχθεί το παραμικρό λάθος» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.